SLUTT PÅ PENN OG PAPIR: Nei da, det er kanskje ikke slutten for penn og papir helt ennå, men en gledelig nyhet er det kanskje uansett at flere nå benytter esignatur. (Illustrasjon: Pixabay)

Én million digitalt signerte dokumenter

En milepæl er nådd for Difis eSignering. Tjenesten har passert én million signerte dokumenter siden oppstarten i 2016.

Publisert Sist oppdatert

Over 150 offentlige virksomheter har tatt i bruk Direktoratet for forvaltning og ikt (Difi) sin tjeneste til stat og kommune. 

eSignering gjør det mulig for offentlige virksomheter å få dokumenter signert digitalt. Den som skal signere gjør det med sin personlige eID, for eksempel MinID eller BankID.

– Pågangen blant offentlige virksomheter som ønsker å komme i gang med eSignering er stor. Det er mange som ser at de kan hente store gevinster raskt, sier avdelingsdirektør Torgeir Strypet i Difi, i en nyhetsmelding på direktoratets sider

Umiddelbar gevinst

Det var i 2016 at Posten Norge vant konkurransen om å levere en tjeneste for eSignering til det offentlige. Den enkelte virksomhet trenger bare å akseptere brukervilkår før de er klare til å ta den i bruk.

Ifølge Strypet er prosessene før og etter inngåelse av en avtale i offentlig sektor gjerne digitalisert, men det er ikke selve signeringen. Det er her e-Signering kommer inn.

- Vår løsning er rask å komme i gang med, gir gevinster umiddelbart og koster svært lite for virksomhetene, sier han i nyhetsmeldingen.