FØLGER MED: Nard Schreurs var positiv da Direktoratet for e-helse ble skilt ut av Helsedirektoratet, han mente at dette kunne bidra til mer fokus på digitalisering. Nå vil han følge med på de nye endringene.

– Det blir viktig å følge med

REVIDERT NASJONALBUDSJETT: Nard Schreurs i EHiN håper ikke at slutten på Direktoratet for e-helse fører til manglende hovedansvar for digitalisering i helsesektoren.

Publisert Sist oppdatert

– Regjeringen legger opp til store endringer i organiseringen av helseforvaltningen, som inkluderer at Direktoratet for e-helse deles opp til Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet. Det er en heftig endring i i modellen som har blitt etablert av Bent Høie.

Det sier Nard Schreurs som er direktør for EHiN. Han fulgte med da regjeringen la frem sitt forslag til revidert nasjonalbudsjett torsdag formiddag. Da kom det frem at Direktoratet for e-helse legges under FHI og Helsedirektoratet.

Hatt en viktig rolle

Schreurs var positiv da Direktoratet for e-helse ble skilt ut av Helsedirektoratet, han mente at dette kunne bidra til mer fokus på digitalisering.

– Selve effekten av det i årene etterpå kan man diskutere, men jeg mener absolutt at Direktoratet for e-helse har hatt en viktig rolle i å løfte digitalisering mye høyere på agendaen, sier Schreurs til Computerworld.

Schreurs tror ikke at det at regjeringen nå velger å dele opp arbeidet nødvendigvis er et tegn på mindre satsning på digitalisering, men at digitaliseringen nå er en del av all strategi - også innen helse.

– Likevel tenker jeg det blir viktig å følge med. Vi ser flere utredninger der digitalisering bare nevnes som et underkapittel. Uten Direktoratet for e-helse ligger det en risiko at ingen føler hovedansvar for digitalisering, sier han.