NY SEKSJON: NTNU reorganiserer it-avdelingen og oppretter ny seksjon for it-sikkerhet, med base på Gjøvik. Foto: HiG
NY SEKSJON: NTNU reorganiserer it-avdelingen og oppretter ny seksjon for it-sikkerhet, med base på Gjøvik. Foto: HiG

Reorganisering og ny it-seksjon på NTNU

Får en egen seksjon for digital sikkerhet, med hovedkvarter på Gjøvik.​

Publisert Sist oppdatert

Norges teknisk naturvitenskapelige universitet (NTNU) ble i 2016 Norges største universitet da de fusjonerte med høgskolene i Sør-Trøndelag, Ålesund og Gjøvik. Dette har ført til en stor reorganisering hos NTNU it.

Digital sikkerhet

NTNU Gjøvik er det eneste lærestedet i Skandinavia som tilbyr bachelor-, master- og doktorgradstudier i informasjonssikkerhet. Nå få de også en egen seksjon for digital sikkerhet.

Seksjonen, som ble lansert 1. januar, har helhetlig ansvar for digital sikkerhet ved universitetet, med myndighet til å implementere og håndheve vedtatte sikkerhetspolicyer.

Ved avdelingen som er lagt til campus i Gjøvik sitter også Stian Husemoen, som leder den nye seksjonen.

- Vi har et mål om at NTNU skal bli en av de beste  på digital sikkerhet, sier Husemoen, og gir seg selv en tidsperiode på tre til fem år. Seksjonen for digital sikkerhet vil ansette åtte årsverk, noe som vil gjøre dem størst i universitets- og høgskolesektoren.

NTNU har ifølge Wikipedia cirka 6.700 ansatte og 39.000 studenter, så det ingen liten oppgave som venter den nyopprettede seksjonen.

Må bli profesjonelle

- Verden har endret seg. Før kunne det være en enkeltstående hendelse for sikkerhetstrusselen på ett år, mens det nå kan være opptil flere på en måned. Før var det kanskje gutteromsstreker, mens de kriminelle nå er blitt profesjonelle. Da må også vi bli profesjonelle, sier Husemoen.

Vi har et mål om at NTNU skal bli en av de beste  på digital sikkerhet.

Husemoen synes det er heldig å være lokalisert i det han kaller Norges informasjonssikkerhetshovedstad. På Gjøvik er universitetet i godt selskap med blant annet sikkerhetskompetansesenteret CCIS (Center for Cyber and Information Security) og Norsis (Norsk senter for informasjonssikring). Dette er noe han håper kan gi et godt grunnlag for faglig samarbeid på tvers.

Den første utfordringen blir å sette sammen hele organisasjonen. Seks årsverk er allerede på plass, men det skal ansettes en eller to personer til.

- Iløpet av sommeren vil vi være fulltallige, sier Husemoen. Han tror NTNU kommer til å ha høye forventninger til den nye seksjonen.

- Andre vil se til oss for løsninger, og da vi må levere til forventningene.