KLAPPTELEFONER MED INTERNETT: Den nye 65-serien, Doro 6521, 6526 og 6531. (Foto: Doro)
KLAPPTELEFONER MED INTERNETT: Den nye 65-serien, Doro 6521, 6526 og 6531. (Foto: Doro)

Klapptelefonen lever fortsatt

Selv om det meste som sies og skrives om mobiltelefoner dreier seg om smartmobiler, holder klapptelefonen fortsatt stand – blant seniorer.

40 prosent av seniorene foretrekker vanlig mobiltelefon, som er enkel å ringe med og sende meldinger med.

Det viser brukerundersøkelser som er utført på oppdrag av den svenske mobiltelefonprodusenten Doro. Selskapet har lenge profilert seg som leverandør av brukervennlige mobiltelefoner myntet særlig på seniorer og brukere med funksjonshemminger.

Ny klapptelefon-serie

Selskapet lanserer nå en serie nye mobiler der alle modellene er av klapptelefon-typen med tradisjonelt knappetastatur. Doros brukerundersøkelser viser at en tredjedel av seniorene vil ha et stort tastatur, ifølge en pressemelding fra Doro.

Men samtidig har de nye Doro-klapptelefonene en navigasjonsknapp som gir mulighet for å surfe på nettet, bruke Facebook og sende meldinger.

Doros nye 65-serie er utviklet med tanke på at enkelhet ikke samtidig skal være begrensninger, hevder selskapet.

Trygghetsknapp

Brukerundersøkelsene som Doro har fått gjennomført, viser at to tredjedeler av seniorene ønsker seg både kamera og trygghetsknapp på mobilen, og over halvparten ønsker seg en telefon med høy og tydelig lyd. Ifølge mobilprodusenten har over en tredjedel av alle over 65 år nedsatt hørsel. Alle de tre nye modellene, Doro 6521, 6526 og toppmodellen 6531, fungerer sammen med høreapparat og har HD-lyd.

Dessuten byr de på Bluetooth, lommelykt og FM-radio. Toppmodellen 6531 har dessuten trygghetstjenesten Doro Connect & Care. En av funksjonene er at pårørende kan se hvor mobilen befinner seg via mobilens innebygd GPS.

De nye Doro-mobilene koster fra rundt 900 til 1.100 kroner.

Doro hadde en omsetning i 2015 på vel 1,8 milliarder svenske kroner i 2015.