Gjør deg klar for Windows-mas

Fersk oppgradering i Windows 7 og 8.1 åpner for mye mas.

Da Microsoft avslørte at Windows 10 vil være gratis for dem som allerede bruker Windows 7 eller Windows 8.1, ble det klart at Microsoft har planer om å gjøre en bedre jobb med å lokke brukerne over fra gamle systemer.

Nå legger de til rette for å virkelig minne brukerne på at en ny Windows er på vei.

En fersk oppdatering (KB3035583) ser nemlig ut til å ha lite annet å gjøre enn å holde brukerne oppdatert med at Windows 10 er på vei.

For å sikre seg at flest mulig får oppdateringen, og dermed også reklamen for Windows 10, merket Microsoft den som "anbefalt", noe som innebærer at den vil lastes ned til alle som har stilt inn Windows til å automatisk motta oppdateringer.

For brukerne som eventuelt laster ned oppdateringer manuelt kan det også være kjapt gjort å ta med seg oppdateringen, siden Microsofts forklarer KB3035583 med at "Denne oppdateringen gjør det mulig for flere muligheter for Windows Update varsler når nye oppdateringer er tilgjengelige for brukeren". Det høres jo unektelig ut som en god ting, tross alt.

Ifølge Myce.com ligger det imidlertid litt mer bak oppdateringen. De har rotet seg gjennom filene som fulgte med oppdateringen og fant ut at den har som oppgave å varsle Windows-brukerne når det kommer noen nye oppdateringen om Windows 10 Microsoft vil at de skal se.

Som så mange andre har vi også installert oppdateringen, og fant de samme filene på vår pc. Det er altså duket for mas om Windows 10 så fort Microsoft føler for det.

Det kan se ut til at oppfordringen om å oppgradere til Windows 10 vil dukke opp i systemstatusfeltet i Windows 7, mens det etter alt å dømme vil dukke opp som en egen flis i Windows 8.1-brukergrensesnittet.

Sitter du på en pc med Enterprise-versjonen av Windows 7 eller Windows 8.1 slipper du unna eventuelt mas om oppgraderinger. Der må du nemlig betale om du vil oppgradere, noe som i de fleste tilfeller uansett er opp til it-avdelingen. Og de vil nok være glade for å slippe telefoner fra brukere som lurer på hva i all verden de skal gjøre i forhold til en oppgradering til et nytt operativsystem.

Ønsker du å slippe å bli minnet på å oppgradere (gratis) til Windows 10, eller klarer å huske det selv uten mas fra Windows, er det en smal sak å avinstallere KB3035583 via «Programmer og funksjoner» i kontrollpanelet.