GALLERI: Bruk pilene for å navigere mellom bildene.

Quarkxpress 2015 ferdig

Klassikeren innen sideombrekking er klar med årets utgave.

Publisert Sist oppdatert

Quark er en klassiker innen desktop publishing, en bransje som i vesentlig grad bidro til å holde Apples hode over vannet gjennom 1990-tallet.

Siden den gang har Quark fått solid konkurranse av Adobe med Indesign, men det er de som fremdeles foretrekker originalen.

Quarkxpress 2015, som ble kunngjort for et halvt år siden, er nå klar i den digitale butikkhyllen. Blant nyhetene er innfrielse av en rekke ønsker fra den profesjonelle ønskelisten, 64-biters ytelse, støtte for PDF/X-4-output, interaktive ebøker med fast layout og mer til.

64 biter

Full støtte for 64-bits modus tilsier at programmet kan nyttegjøre seg av alt minne som er installert på maskinen. Det betyr større dokumenter, og mer innhold i minnet samtidig.

PDF/X-4 Output

PDF-filer i dette formatet bruker den nyeste standarden, med den sammen teknologien som sitter i Adobe Acrobat. Dette betyr raskere generering, mindre filstørrelse og høyere kvalitet.

Ebøker

Ebøker i Epub-formatet har typisk en flytende layout som tilpasser seg et vell av ulike lesere og plattformer. Men ebøker kan også genereres med fiksert layout basert på HTML5, og QE2015 støtter nå dette. Filer kan genereres i formatene ePub3 og Amazon KF8. 

Nedlasting

Quarkxpress 2015 kan oppgraderes fra eldre versjoner, mens fullversjonen koster 999 euro (cirka 8390 kroner) som nedlasting. Også en akademisk versjon for studenter er tilgjengelig for 149 euro (cirka 1250 kroner) som nedlasting her.

Du kan lese mer om Quarkxpress 2015 her. Sjekk ut en promo-video om nyhetene i 2015-versjonen nedenfor.

Via Quark