Nettsvindlerenes nemesis PORTRETTET: I kampen mot cyberkriminelle har Mia Landsem sett og opplevd mer enn de fleste. Nå tar hun til orde for bredere opplæring i nettvett – slik at flere lærer seg verdien av samtykke, og færre trenger å møte de mørke sidene ved internettet.
Kristine Hofer Næss har gått av som ODA-leder, men vil fortsette å kjempe for mangfold. PORTRETTET: Det er viktig for Kristine Hofer Næss at arbeidsplassen kan by på mer enn bare penger i kassa.
Det offentlige som bil og nye ikt-fag som hobby Kristoffer Ryeng var en drivkraft i arbeidet med nye yrkesfaglige it-fag på vgs. I resten av livet har han samme innstilling: ting må bli gjort.
Sjefsarkitekten med et hjerte av gull Kristina Devochko er en sjefsarkitekt med et stort hjerte og et brennende ønske om å skape et inkluderende og trygt miljø for utviklere.
Ski og cricket – og litt biryani på 17.mai Rohan Nair jobber i Kyndryl og balanserer ulike kulturer med glede.
Sa opp jobben og seilte over Atlantern En gladkar og ja-menneske som kanskje har lært seg å si nei etter mange måneder til sjøs.
Skapt for å gjøre en forskjell Charlotte Aschim står sjeldent stille, men bevegelsen gir henne ro til å endre verden til det bedre.
PORTRETT: UX-designer med flere hobbyer enn de fleste Ina Viet Ha Vangen er ux-designer i Finn.no i arbeidstiden, men det er hva som skjer i timene mellom som kanskje fascinerer mest.
– Man burde gå på noen smeller for å se hvor fint livet er Bjørn Myreze har gått konkurs og vært på bristepunktet ved flere anledninger. Likevel har han aldri gitt seg. Nå oppfordrer gründeren unge nerder til å tørre å satse. – Det er lov til å gå på noen smeller, sier han.
Motiveres av å jobbe for Norge Sofie Nystrøm er ny direktør for Nasjonal Sikkerhetsmyndighet. NSM har dermed fått en sterk fagperson og en erfaren it-sikkerhetsleder på toppen.
Arve Føyen syntes juss var kjedelig, helt til han oppdaget teknologien PORTRETTET: I en mannsalder har advokat Arve Føyen har fulgt it-, tv- og telekom-bransjen med lupe. Om han ikke hadde oppdaget teknologien på 70-tallet, hadde verden kanskje sett litt annerledes ut i dag ...
Digitalisering i koronaens tid Linda Hofstad Helleland hadde kun to ukers erfaring som digitaliseringsminister da koronakrisen kom. Hun fryktet det verste, men det skulle vise seg at krisen førte til en digital storhetstid i Norge.
Fikk klar beskjed om å holde seg unna it-bransjen PORTRETTET: Noen grå hår til tross, Geir Rostadmo-Strømme angrer ikke på at han byttet beite.
– Mye hype rundt digitalisering – Det er mye hype rundt digitalisering. Vi må ta det ned et hakk og isteden snakke mer om konkrete enkelt-teknologier. For eksempel om hva sensorer betyr for trafikkavviklingen og helsevesenet. Om hva kunstig intelligens betyr for konkrete virksomheter. Og så videre.
– Maskiner kan gi Norge livsviktig arbeidskraft – Norges aldrende befolkning gjør at en del av landets behov for arbeidskraft og kompetanse vil måtte dekkes av intelligente maskiner. I folkerike India kan digitalisering i høyt tempo derimot virke mot sin hensikt.
Yoda for unge it-folk R. Christian Torp har store ambisjoner for Den norske dataforening. Og han kan sin Star Wars. Nå vil han gjøre ildsjelene i DND til Yoda-er for unge norske it-folk.
– De kalte oss it-myggen i begynnelsen Mang en oppstartsbedrift har opp gjennom tidene kjøpt seg vekst via investorer. Gründerpris-vinner Tone Fondevik har derimot satset på å utvikle et solid it-selskap gjennom organisk vekst og minimal kapitaltilførsel. – Med dyktige medarbeidere og kunder i vekst har vi bygd 99X stein for stein. Det er jeg veldig stolt over.