Windows taper til Mac

De største bedriftene bruker mindre Windows og mer Mac, viser en ny undersøkelse.

Publisert Sist oppdatert

Det siste året har antall Mac OS-brukere blitt tredoblet, mens Windows har tapt markedsandeler. Kun 6,3 prosent har gått over til Vista, ifølge analyseselskapet Forrester, som har undersøkt mer enn 50 000 brukere i 2300 større selskaper.

Windows’ markedsandel falt fra 98,6 til 94,9 prosent i løpet av fjoråret, og mesteparten av brukerne forsvant til Mac, som har økt fra 1,2 til 3 prosent. Også Linux-bruken har økt, fra 0,1 til 0,6 prosent.

LES OGSÅ: Ingen hacket Linux

Microsoft har også vanskeligheter med overgangen fra XP til Vista, og fra Internet Explorer 6 til 7. Kun 6,3 prosent har begynt å bruke Vista, og bare 30 prosent har gått over til IE7.

Microsoft lanserte IE7 i oktober 2006, og begynte å distribuere til brukere via automatiske oppdateringer i desember samme år.

- Selv om Microsoft har matet brukerne IE7 med teskje via viktige oppdateringer, har det vist seg vanskelig å overkomme apatien i på konsernnivå, heter det i Forrester-rapporten.

LES OGSÅ: Slik blir Internet Explorer 8

Forrester-analysen konkluderer med at profesjonelle brukere trolig vil vente på neste versjon av både Windows og Internet Explorer.

- En fjerdel av bedriftene vurderer å gå over til Vista i løpet av 2008, men det kan meget vel tenkes at majoriteten hopper over Vista, og går direkte til Windows 7 som kommer neste år, skriver analytikeren Thomas Mendel i sin konklusjon.