Ingen store endringer av Windows 7 til tavle-pc

Operativsystemet blir enklere å styre med fingrene, men det store gjennombruddet kommer ikke før med Windows 8.

Publisert Sist oppdatert

Tester av Windows 7 på enheter med berøringsskjerm har slått fast at Microsofts populære operativsystem har et stykke igjen å gå før det funker optimalt med fingrene.

LES OGSÅ:

Er dette Windows 8?

Microsofts sjef Steve Ballmer innrømmet at han var klar over problemet under et arrangement for utviklere i London, skriver nettsiden wegotserved.com.

Vanlig Windows-versjon

Ballmer lovet at det kom til å bli tavle-pc-er med Windows 7 tilgjengelig i butikkhyllene i USA før jul, men slo også fast at produktene kommer til å bruke den vanlige versjonen av Windows 7, som vi kjenner fra bærbare og stasjonære datamaskiner.

"Vi jobber med OEM-partnerne våre om å forbedre Windows 7 og gi operativsystemet bedre berøringskontroller neste år," sa han.

Må vente på Windows 8

Da Microsoft-sjefen ble bedt om å svare på hvor bra Windows 7 kommer til å fungere med berøringsfølsomme skjermer og fingerkommandoer, innrømmet han at vi først kommer til å se store forbedringer med det kommende Windows 8, som ventes utgitt en gang i løpet av 2012.

LES OGSÅ:

Windows 7-brett fra HP likevel?

"Vi kommer ikke til å gjøre noen store endringer av Windows 7 til berøringskontroller. Det kommer i neste versjon", sa Ballmer.

Det ser altså ut til at vi må finne oss i Windows-tavle-pc-er med masse funksjoner, men med et brukergrensesnitt som ikke blir ordentlig tilpasset tavle-pc-er før om et års tid.

LES OGSÅ:

Selger sju Windows 7 i sekundet