INTELLIGENTE FELLER: Anticimex bruker Tingenes internett i skadedyrbekjempelsen. (Foto: IFS/ Anticimex)

ERP-løsning for rottefangst og borerigger

Anticimex og Songa Offshore har tatt i bruk IFS’ ERP-system som via sensorer overvåker utstyr- og installasjoner.

Publisert Sist oppdatert

De to selskapene Anticimex og Songa Offshore har digitalisert driften ved hjelp av IFS IoT Business Connector og forretningssystemet IFS Applications, ifølge en pressemelding.

Unngår driftsstans

Songa Offshore er en internasjonal boreentreprenør med sju rigger i sin flåte. Langsiktig vedlikeholdsarbeid er høyt prioritert ettersom driftsstans har en direkte innvirkning på selskapets resultat. For å overvåke riggenes driftssikkerhet og yteevne har Songa Offshore koblet IoT-sensorer til 600 assets i fire av selskapets rigger.

– Installeringen av IFS IoT-løsning gir betydelige forbedringer når det gjelder driftssikkerhet, service og kostnadsbesparelser. Ved å sende data fra sensorene til IFS Applications, kan vi reagere mye raskere på servicebehov og jobbe aktivt for å forebygge problemer, sier Vardans Saribekjans, som er senior tekniker ved Songa Offshore.

Anticimex driver skadedyrkontroll med 4 000 ansatte i 17 land og har tatt i bruk Tingenes internett for å omforme data fra digitale feller til prediktive servicetiltak i forretningssystemet IFS Applications. Med konseptet Anticimex SMART er digitale feller med sensorer koblet til internett og rapporterer automatisk bevegelser, hendelser og andre data som for eksempel batterinivået til fellene.

Proaktiv problemløsing

IFS IoT Business Connector kobler data fra fellene gjennom analyser i skyen på Microsoft Azure til handlinger i IFS Applications. I første fase av implementeringen har Anticimex knyttet opp nesten 3000 digitale feller i Finland mot løsningen.

– Dette er ren digital transformasjon for Anticimex. Vi ser en enorm mulighet i å bruke Tingenes internett for å tilby intelligente løsninger for skadedyrkontroll som gir økt kundeverdi, samtidig som vi sparer tid, penger og miljø. Vi kan reagere mye raskere på servicebehov og jobbe proaktivt for å forhindre problemer før de oppstår, sier Daniel Spahr, som er informasjonsdirektør i Anticimex.

– Vi i IFS er stolte over disse to suksessene innen Tingenes internett. Songa Offshore og Anticimex er tydelige bevis på hvordan bedrifter innen anleggsintensive bransjer og servicefirmaer kan dra nytte av Tingenes internett, sier administrerende direktør Glenn Arnesen i IFS Skandinavia. Han ser dette som viktige eksempler på hvordan IFS kan samle inn informasjon via Tingenes internett og bruke den til å optimalisere maskinelle prosesser.