Intel sliter med Windows 7

64 bit, UAC og IE8 gjør at steget fra XP krever mye arbeid.

Publisert Sist oppdatert

Intel er et av de mange selskapene som hoppet over Windows Vista.

Nå er de i gang med å gå fra XP til Windows 7. Men selv om Intel har vært involvert i 7-utviklingen, går det aldri smertefritt å ta i bruk et nytt operativsystem.

- Ta et selskap med 80.000 brukere som er administratorer på sine egne maskiner, miks inn tusenvis av kjente applikasjoner og utallige ukjente, så tar vi for moro skyld steget til 64 bit-plattform, og på toppen av dette gir vi brukerne en ny nettleser og en ny måte å håndtere administrative rettigheter på. Da får du en følelse av størrelsen på jobben det er å rulle ut WIndows 7 i Intel, skriver selskapets ingeniør Roy Ubry i sin blogg.

64 bit og UAC

Den største utfordringen er ifølge Ubry å få XP-programmer til å kjøre i en 64-bits utgave av Windows 7.

Windows 7 støtter nemlig ikke 16-bits programmer. Og de har Intel nok av.

User Account Control (UAC) skaper også hodebry for Intels it-avdeling. Programmer skal med UAC informere brukeren om at hun er i ferd med å gjøre noe som krever administrative rettigheter. Men om programmet er gammelt, resulterer dette bare i at programmet feiler. Løsningen er å kjøre programmet "som administrator", noe man kan gjøre ved å høyreklikke på det og velge dette fra en meny, eller lage en snarvei som fikser dette.

Bruker IE6

Også Internet Explorer 8, som følger med Windows 7, er nytt og vanskelig for selskapet. De bruker i dag IE6, slik blant andre Telenor også gjør.

- Dette kan virkelig være en utfordring, skriver Intel-ingeniøren, og sikter til løsninger de har skrevet spesielt for den eldre nettleseren.

- Alt i alt betyr flyttingen til Windows 7 en stor mengde arbeid.

Men Intel hadde ikke gjort dette om de ikke hadde trodd det var lønnsomt. Ifølge dem selv skal de spare 11 millioner dollar de neste tre årene på administrasjon, og 97 prosent av de ansatte som har begynt å bruke operativsystemet er godt fornøyd.