To år til Windows 8

Microsoft melder i en blogg at neste Windows-versjon kommer i løpet av to år.

Publisert Sist oppdatert

I blogginnlegget som dukket opp på Microsofts hollandske nettside på fredag, hevder selskapet at neste versjon av Windows kan komme i løpet av to års tid. Microsoft jobber allerede med Windows 8, men avslørte ingen detaljer om operativsystemet, skriver Pc för alla.

LES OGSÅ:

Er dette Windows 8?

I en presentasjon av Windows 8 som lekket ut i juni, avsløres planer om å introdusere en "app store" i Windows, tilsvarende den som Apple presenterte i forrige uke, skriver teknologinettstedet Cnet ifølge Pc för alla.

Raskere oppstart

Det lekkede dokumentet avslører dessuten at Microsoft vil satse på å redusere tiden det tar å starte Windows 8, og å gjøre operativsystemet raskere til å våkne fra dvale.

Windows 7 ble lansert to og et halvt år etter Windows Vista. Ved lanseringen av Windows 7 lovet Microsoft-sjef Steve Ballmer at selskapet skulle slippe nye versjoner av Windows oftere enn før.

LES OGSÅ:

Dårligst noensinne for Internet Explorer

Dersom de nye opplysningene om at Windows 8 kommer om to år, så er gapet mellom Windows 7 og Windows 8 større enn hva Ballmer lovet. På en konferanse i forrige uke opplyste Ballmer at den neste Windows-versjonen kommer til å bli den største risikoen Microsoft noen gang har tatt, skriver Pc för alla.