Abelia til Kina som planlagt
Mens diskusjonene om Beijing-OL går høyt etter maktbruken i Tibet, fortsetter de norske it-selskapene som før.
I regi av in2China-prosjektet, som ledes av Abelia, Innovasjon Norge og Sintef MRB, reiser åtte norske it-bedrifter til Kina i slutten av april for å finne partnere for produksjon og distribusjon av teknologi.
Til tross for den voldsomme, negative medieoppmerksomheten rundt Kina de siste ukene har ikke Abelia vurdert å endre på opplegget.
- Det har ikke vært noe tema hittil, men det kan fort bli det. Dette er et stort politisk spørsmål for tiden som mange mennesker er opptatt av, også mange i næringslivet, sier Paul Chaffey i Abelia.
Åpenhet
Innovasjon Norge har ikke vurdert endringer i opplegget på reisen til Kina. Ifølge informasjonssjef Kjetil Bergmann har heller ikke noen av deltakerne henvendt seg til dem i forbindelse med Tibet
- Vi skal ha en samling med deltakerne og det er godt mulig dette kommer opp. Generelt har vi i programmet viet mye oppmerksomhet til Kina og kinesisk kultur. Det er opp til hver enkelt deltaker å vurdere hva man skal gjøre med det. Vi kommer ikke til å gi noen retningslinjer for om de for eksempel skal nevne Tibet eller ikke, sier Bergmann.
Chaffey tror at jevn kontakt er den beste måte å bidra til at Kina beveger seg mer i en demokratisk retning.
- Den viktigste grunnen til at vi ikke synes OL skal boikottes eller it-bedrifter skal la være å ha handelskontakter, er at åpne kanaler i de fleste tilfeller fungerer mye bedre. Bare tilstedeværelse av en norsk bedrift med moderne og sunne synspunkter, vil være et positivt bidrag, sier Chaffey.
Hugin, Fugro Oceanor, Metafokus, Navita Systems, Projection Design, Pub Gene, T-Vips og Techni er bedriftene som reiser til Kina i Abelia-regi 19.-25.april.
Dette er et sammendrag av nyhetsoppslaget i Computerworld papiravis .