5G: Den neste frekvensauksjonen som legger til rette for rask 5G-utbygging i Norge skal være klar.  (Illustrasjon: Istock)
5G: Den neste frekvensauksjonen som legger til rette for rask 5G-utbygging i Norge skal være klar.  (Illustrasjon: Istock)

Ericsson skal bygge 5G i Sør-Korea

KT, tidligere Korea Telecom, har inngått kommersiell kontrakt med Ericsson om å levere 5G i hele Sør-Korea.

Publisert Sist oppdatert

Allerede tidlig i april 2019 skal utrullingen begynne. Sør-koreanske operatører har gått sammen om dette for å sikre verdens første landsdekkende 5G-nettverk. Ericsson ble valgt som leverandør av 5G til KT i november 2018, med 5G New Radio (NR) maskinvare og programvare basert på 3GPP-standarder.

Koreanske forbrukere er kjent for å tidlig ta til seg ny teknologi etter hvert som utviklingen går videre innen mobilitet, spill, strømming og interaktiv funksjonalitet, som alle krever stadig større båndbredde og datamengder. KT ser for seg at brukerne deres med nye 5G-apparater vil være blant de første til å dra nytte av den kraftige forbedringen av bredbånd og lav forsinkelse som det nye nettet vil gi.

Ut over dette, ser KT for seg tjenester innen smarte fabrikker, droner og oppkoblede kjøretøy, IoT (tingenes internett) og industri 4.0.