IKKE BEKYMRET: Bjørn Ivroth, konsernsjef i Evry, er ikke bekymret over misnøyen blant konsernets ledere i Sverige. (Foto: John Petter Reinertsen)

Evry-topper forlater selskapet

Misnøye blant Evrys ansatte i Sverige over endringer i organisasjonen. - Udramatisk, sier sverigesjef Fredrik Almén.

Publisert Sist oppdatert

Misnøyen i konsernet fortsetter, melder vår svenske søsteravis It24. Det skal spesielt være sentraliseringen av konsernet, der 46 enheter sammenstilles til én, som får mange til å reagere. Kritikken er blant annet at Evry vil miste sin lokale tilstedeværelse. 

Fredrik Almén, Evrys nye sverigesjef som ble ansatt 25. november 2015, mener det hele er nokså udramatisk. 

- Vi har samlet nesten 50 juridiske enheter til én, og nå skal vi jobbe med markedsføring og kommunikasjon. Tanken er å jobbe mer som vår Financial Services-del gjør i dag, Almén til It24.

Slutter etter 18 år

De siste i Evry Sveriges ledergruppe som forlater skuta er leder for strategi og forretningsutvikling Joakim Breidmer, kommunikasjonssjef Camilla Erixon og Pierre Adolfsson, leder for arbeidskultur, endring og verdier.

- Når det gjelder Camilla, så har hun vært i selskapet i 18 år, og nå har vi fått ny eier og ny forretningsmodell. Vi har hatt en god dialog, og vi klarte å overtale henne til å bli værende en stund før hun forlater selskapet, sier Almén.

Foreløpig er det ingen kandidat til å overta for Erixon, men Breidmers erstatter skal være utnevnt. Almén mener det er naturlig at Breidmer som i likhet med Erixon også har lang historie i konsernet, ønsker å forlate selskapet i forbindelse med eierskiftet.

Adolfsson vil på sin side fortsette som konsulent, men i eget foretak. Ifølge Almén er det ingen bitterhet til grunn for oppsigelsen.

Føler seg vingeklippet

En sentral komponent i Evrys omorganisering er sentraliseringen. Denne innebærer at konsernet går fra å ha sjefer på lokale kontorer til å ha en ansvarlig person for hver markedsenhet, noe mange føler svekker Evrys lokale tilstedeværelse. Dette skal være den viktigste årsaken til at mange lokale sjefer føler seg vingeklippet.

Dette er blant annet tilfellet med Thomas Johansson, som har ledet Evrys kontor i Umeå. Johansson har sagt opp stillingen sin, og til og med tatt med seg flere av de lokale konsulentene på lasset.

- Vi har fortsatt en sterk lokal tilstedeværelse, men vi har behov for å tilby hele vårt samlede tilbud til våre kunder, og det ønsker vi å gjøre for hele landet. Slik jeg ser det, så utelukker det ene ikke det andre. Vi vil fortsatt være sterke lokalt, forklarer Almén.

Breidmer, Erixson, Adolfsson og Johansson er som nevnt ikke de eneste som har valgt å søke nye muligheter etter omorganiseringen.

Tidligere sverigesjef Niclas Ekblad forlot Evry ved utgangen av 2015 etter 26 år i selskapet. Regionsjef for henholdsvis Nord- og Sør-Sverige Fredric Arvidsson og Anders Olsson, samt de lokale lederene i Karlstad og Borås, Anders Eriksson og Ove Prissberg leverte også sine oppsigelser rundt samme tid som Ekblad.

Konsernsjef Bjørn Ivroth sa den gang til It24 at han ikke var bekymret over å miste disse nøkkelansatte med lang fartstid.

- Jeg vet at det ikke er noe stort problem, og det skaper muligheter og vilkår for de som er litt yngre, sa Ivroth.