SIKTER MOT SKYEN: Jernbanepersonalets Bank & Forsikring tilbyr forsikringstjenester til personer i jernbanerelatert virksomhet. Nå skal de være det første forsikringsselskapet i Norge som velger en programvare som kjører som tjeneste i skyen. (Illustrasjon: Pixabay)

Evry kan miste potensiell milliard-avtale

Det står om milliarder når SL (Stockholms Lokaltrafik) jakter på en ny it-leverandør.

Publisert Sist oppdatert

– Dette er en av våre største aktiviteter akkurat nå. Det sier it-direktør Krister Dackland, i SL (Storstockholm Lokaltrafik), til ComputerSweden.

Ifølge vår svenske søsteravis er det ikke småsummer det er snakk om når  kollektivgiganten nå er på utkikk etter en ny it-leverandør som kan overta stafettpinnen etter Evry.

Noen eksakt verdi skal være vanskelig å anslå, men Jonna Enerskog som leder arbeidet med anskaffelser i den svenske Trafikförvaltningen, sier at det definitivt handler om et milliardbeløp. I tillegg kan det være snakk om et langvarig samarbeid.

– Det kan bli opp til ti år. Vi begynner med fire, og siden forlenger vi med to og to år, sier Enerskog til den svenske avisen.

Evry-arv

Ifølge Enerskog er det ingen dramatikk bak leverandør-byttet. 

– Avtalen med den nåværende leverandøren, Evry, går ut 31. desember 2019. Vi er midt i prosessen, der vi enten vil forlenge avtalen eller finne en ny leverandør, sier Enerskog videre.

Hun kan fortelle at det allerede har kommet inn anbud som er under lupen, men akkurat hvor mange, og hvilke leverandører det er snakk om, vil hun ikke avsløre.