5-årig rammeavtale: Den nye nettverksavtale skal sikre styrket kvalitet i driftsleveranser og økt innovasjonskraft. 

Evry binder seg for fem år

Vil kun bruke Cisco og Huawei som leverandører for tjenester knyttet til nettverk og datasenter. 

Publisert Sist oppdatert

Nordic Operations har fremforhandlet en ny avtale som binder Evry til å benytte seg av kun to leverandører for tjenester knyttet til nettverk- og datasenter. 

Avtalen har en ramme på fem år, og gir Cisco og Huawei enerett på å levere produkter i den nye avtaleperioden.

Evry har tidligere inngått samme type avtale med HP og Dell på server-løsninger, og de bruker kun brannmurløsninger fra Checkpoint eller Fortinet. 

Innkjøpsvolum

Håvard Larsen som er konserndirektør i Nordic Operations forteller at bakgrunnen for at de velger å bruke to leverandører for tjenester knyttet til nettverk og datasenter er tredelt.

Nordic Operations oppgir i en pressemelding at de ønsker å sikre leveranser av tjenester med høy kvalitet, og å få tilgang til ny teknologi som kan forenkle arkitekturen.  

– Sist, men ikke minst er vi opptatt av å utnytte den konkurransekraft som ligger i Evrys innkjøpsvolum, sier Larsen, og forteller videre at «Innen nettverk og datasenter får vi nå to verdensledende leverandører som vil understøtte vår egen teknologikompetanse. Avtalen vil forsterke Evrys markedsledende miljø på et område som er helt sentralt for den daglige driften hos mange av våre kunder».   

Avrop på avtalen vil gjøres i takt med de løpende investeringsbehov Evry har og skal understøtte selskapets satsinger på Future Proof (der flere oppgaver settes bort til eksterne) så vel som kundeprosjekter og interne effektiviseringer, sier Larsen. 

Store besparelser

Nordic Operations har et mål om å redusere de årlige innkjøpskostnadene, og ved et bevisst forhold til innkjøp ønsker de å komme ned i et kostnadskutt på 150 millioner kroner i løpet av en treårsperiode.