IRRITERENDE: Når det dukker opp en melding i Facebook-chatten du helst ikke vil svare på, men Facebook avslører at du har sett meldingen ved å skrive "seen". 

Slik lurer du vennene dine på Facebook-chatten

Iblant vil man ikke vise vennene sine at man har lest chattemeldingen deres. Her er de enkleste måtene å komme seg unna på.

Publisert Sist oppdatert

Oftest er facebook-chatten et trivelig sted, men plutselig får du en innbydelse til en lunsj du helst vil unngå, eller et spørsmål du ikke har lyst til å svare på.

Problemet er at Facebook har gjort det umulig å snike seg unna.

For når funksjonen "seen by ..." ble innført så fulgte det ikke med en innstilling for å stenge den av, til manges fortvilelse.

Les også: Tvang fungerer - suskess for Facebook Messenger

Men det finnes en måte å vri seg unna den sladrende lille teksten som dukker opp lengst ned i ruten. Lifehacker har laget følgende liste:Facebook-appen Unseenly forvalter det hele innenfor Facebook, for deg som helst vil holde endringene innen systemet.

Om du bruker Googles webleser Chrome på pc-en så finnes tillegget FBUnseen som ser til at meldingen som mottas i Facebook fortsetter å se ulest ut.

For deg som ikke har lyst til å installere noe i det hele tatt, men som har Adblock Plus, så kan selve funksjonen blokkeres gjennom at man filtrerer bort følgende adresse: facebook.com/ajax/mercury/change_read_status.php$xmlhttprequest.

Det finnes bare ett problem for de aller mest hemmelighetsfulle av oss. Om du bruker Messenger-appen fra telefonen så kommer du ikke unna uten å måtte ta ditt sosiale ansvar. Men kanskje det er den beste løsningen – i lengden. 

Les også: Facebook og Apple betaler for utsatt graviditet

Kilder: Idg.se og Lifehacker.