FERDIG: Innen 2021 skal mesteparten av utbygginga i Målselv, Bardu og Balsfjord stå ferdig.

Telenor fibrer Indre Troms

Telenor investerer 120 millioner kroner for å modernisere fiber- og mobilnettet i Indre Troms.

Publisert Sist oppdatert

Telenor satser videre ved å oppgradere og modernisere fiber- og mobilnettet i Indre Troms. De skal også bygge full fiberdekning fra Setermoen til Olsborg, og gjenstående områder i Balsfjord.

Det skriver selskapet i ei pressemelding mandag. Telenor er i gang med ei omfattende modernisering og oppgraderer fiber- og mobilnettet i Målselv, Bardu og Balsfjord. Innen 2021 skal mesteparten av utbygginga i de tre kommunene stå ferdig.

– Vi har allerede i godt samarbeid med Balsfjord, Målselv og Bardu kommuner bygget ut fibernett og mobilkapasitet for 3500 husstander ved bruk av lokale entreprenører i området. Nå satser vi videre ved å bygge full fiberdekning fra Setermoen til Olsborg, samt gjenstående områder i Balsfjord, sier moderniseringsdirektør i Telenor Norge, Arne Quist Christensen, i pressemeldinga.

– Vi har stor tro på at satsninga i Bardu og Målselv er ønska, og at våre selgere i området blir godt tatt imot når de er ute og møter folk, sier han i pressemeldinga.

Fra før har Setermoen, Salangdalen, deler av Øvre Bardu og det sentrale Bardufoss-området god fiberdekning. Telenor har alt bygd ut betydelige Nkom-støttete prosjekter i Balsfjord. I nabokommunene Salangen, Lavangen, Dyrøy og Sørreisa er alt fiberdekningen nær 100 prosent. Deler av utbyggingen i Indre Troms består også av en oppgradering av mobilnettet spesielt i øvre deler av Målselv. i Bardufoss-området har Bardufoss kabel og fibernett god dekning.