VERDIØKNING: Oppkjøpet av Emrics styrker Tietos posisjon i markedet, mener Christian Schøyen. (Foto: Tieto)

Tieto konsoliderer mot finanssektoren

Kjøper Emric for å styrke tilbudet innen kreditthåndtering.

Publisert Sist oppdatert

Emric er nordisk markedsleder innen programvare og tjenester for kreditthåndtering, og oppkjøpet styrker Tietos posisjon som partner innen finansielle tjenester.

Tieto forventer at oppkjøpet vil bidra til å akselerere selskapets skalerbare programvarevirksomhet, og til å nå selskapets lønnsomhetsmål.  Det skal styrke tilbudet innen Banking-as-a-Service gjennom nye kompetanseområder og flere programvareprodukter for lånesøknadsprosesser, utlån og leasing. 

Utvider porteføljen

– Emric er et meget spennende selskap og vi gleder oss til å tilby økt verdi for våre kunder innen finansiell sektor, både i Norge og resten av Europa. Målet med transaksjonen er å skape økt dynamikk, en bredere tilbudsportefølje og flere programvareprodukter for lånesøknadsprosesser, utlån og leasing, sier Christian Schøyen, som er leder for Tieto Norge.

Schøyen mener det foreløpig er for tidlig å si hva dette konkret vil innebære for norske kunder på kort sikt.

I 2015 var Emrics omsetning på 185 millioner svenske kroner. Rundt 65 prosent av selskapets omsetning kom fra Sverige, mens resten kom fra Norge, Finland, Danmark, Island og andre europeiske land. Tieto forventer at oppkjøpet av Emric vil bidra positivt til Tietos vekst og finansielle mål fra 2017. Emric har omlag 200 ansatte og kontorer i Stockholm, Kalix og Beograd.