Jon Christian Hillestad, direktør for bedriftsmarkedet i Telia. (Foto: Telia)
Jon Christian Hillestad, direktør for bedriftsmarkedet i Telia. (Foto: Telia)

Forsvaret valgte Telia som hovedleverandør av mobiltjenester

Fornyer avtale som gjelder for fire år.

Forsvaret har igjen valgt Telia og Telia-eide Phonero som hovedleverandør av fast- og mobiltelefonitjenester. Avtalen er inngått for to år, med opsjon om forlengelse på ett år av gangen i to år, totalt inntil fire år.

– Forsvaret skal holde Norge trygt, og vi er utrolig stolte over å kunne fortsette å bistå dem i deres samfunnskritiske oppdrag med 5G og andre viktige tjenester, sier Jon Christian Hillestad, direktør for bedriftsmarkedet i Telia, i en pressemelding.

– Vi investerer milliardbeløp for å ha et robust og fremtidssikkert mobil- og fastnett, og det at aktører som Forsvaret velger Telia er en viktig bekreftelse på at vi lykkes på dette området.

I anbudet søkte Forsvaret med virksomhetene Forsvarsmateriell, Forsvarets Forskningsinstitutt, Forsvarsbygg og Nasjonal sikkerhetsmyndighet etter en hovedleverandør for mobil- og fasttelefonitjenester, herunder tradisjonelle mobilabonnement til alle sine ansatte, mobile bredbånd og m2m sim-kort og inntil to støtteleverandører for levering av mobiltelefonitjenester.

Fortsetter veksten

Telia skriver opplyser at de gjorde det svært godt i bedriftsmarkedet i 2021 og peker på flere store kontraktsinngåelser, blant annet Politiet, Posten Norge, Utenriksdepartementet, NRK, Statens Vegvesen – og sist nå Forsvaret.

– Vi er takknemlige for den tilliten vi blir vist av alle våre kunder, og den nye avtalen med Forsvaret gir oss en god start på det nye året. Vi gleder oss nå stort til å utfordre markedet for fullt i 2022, sier Hillestad.