TEST: Logitech Wireless Gaming Headset G930 - Trådløs kringlyd med futt

Logitechs splitter nye G930-hodesett byr på kringlyd til spill og film, og det uten en tråd.

Publisert Sist oppdatert

Spillhodesettet G35 fra Logitech ble raskt favoritten for mange spillentusiaster. Hodesettet er egentlig et relativt normalt stereohodesett, men byr på avansert programvare og teknologi for å gi en opplevelse som er svært nær skikkelig 7.1 kringlyd. Logitech er ikke alene om å tilby en slik løsning, og vi har tidligere blant annet testet Razers Megalodon, som gjør mye det samme. Det er imidlertid liten tvil om at Logitech leverer et produkt som er blant de beste i sitt segment.

I dag lanseres Logitech G930, som i basis er en trådløs versjon av G35, og som for det meste er identisk med Logitech G35. Den store forskjellen ligger i at man har kvittet seg med ledningen som kobles til pc-en. I stedet følger det med en trådløs sender på størrelse med en vanlig minnepinne. Den er dermed ikke av de mest diskré løsningene vi har sett for å levere trådløs lyd. Det følger også med en ladestasjon med usb-tilkobling og ladekabel.

LES OGSÅ:

TEST: Razer Megalodon - Avansert og dyrt hodesett

 

Husk laderen

Ifølge programvaren som følger med hodesettet skal batteriet holde ut i omtrent ni timer, men vår erfaring var at det nok var nærmere seks timer. Dermed bør man huske å lade hodesettet så fort det ikke er i bruk. Det må understrekes at hodesettet vi fikk til test var en tidlig utgave, slik at det kan være at det endelige produktet kan ligge noe nærmere den oppgitte batteritiden. Det er mulig å bruke hodesettet med ladekabelen koblet til.

Rent designmessig skiller Logitech G930 seg fint lite fra den ledningsbaserte forgjengeren G35. Det innbærer at designen er tøff og står godt til Logitechs andre spillprodukter – og de er det etter hvert mange av. Klokkene er store og gode, og kledd i kunstskinn. Til vanlig er settet behagelig å ha på, selv med flerfoldige timer sammenhengende spilling. På varme sommerdager kan det imidlertid bli en smule klamt etter et par timer.

Heftig lydbilde

Lydmessig forsvarer Logitech G930 prisen på rundt 1 500 kroner. Du kan få bass nok til at det nærmest rister løs hjernebarken, for de som måtte være interessert i det, mens diskant og mellomtone er på nivå med, og tidvis hakket bedre enn, andre sett i samme segment og prisklasse. Kringlydeffekten er kurant, men føles ikke fullt like god som for eksempel Razer Megalodon.

I likhet med G35 er også G930 utstyrt med en rekke knapper på venstre klokke. Det er her du slår hodesettet av og på, noe som kan være en fordel. Vårt hodesett ble nemlig stående på til batteriet gikk tomt hvis vi glemte å slå det av i det vi var ferdige med det. Du har også en liten skyvebryter som lar deg velge mellom stereomodus og kringlyd. Med kringlyd aktivert får du en mer markant følelse av romklang, og det er lettere å høre hvor lyder kommer fra i film og spill. Ellers er det tre programmerbare knapper. Som standard gir disse kontroll over et lite knippe funksjoner i Media Player i Windows, men du kan altså selv velge å programmere dem til å gjøre andre ting, for eksempel i forskjellige spill. Lyden justerer du enkelt via et hjul på venstre klokke.

Settet er, naturlig nok for et spillhodesett, utstyrt med mikrofon. Denne sitter ytterst på en bøyelig arm. I det du feller ned armen aktiveres mikrofonen, mens du kan dempe den ved å vippe armen opp. Mikrofonen fungerer kurant, men er ikke blant de beste vi har testet. For noen kan det sikkert være spennende å aktivere noen av stemmeforvrengningsfunksjonene som ligger bakt inn i driverne til hodesettet. Her kan du gjøre om stemmen slik at du høres ut som blant annet en robot eller et troll.

LES OGSÅ:

TEST: Sennheiser PC 330 G4ME - Kvalitetslyd til en rimelig penge

 

Konklusjon

Logitech gjorde mye riktig med G35, et hodesett som raskt ble en favoritt blant mange spillentusiaster. G930 er i hovedsak en trådløs variant av dette settet. Lyden er god, med et fullt og spennende lydbilde i spill og filmer. Til musikk fungerer det også kurant, takket være avanserte innstillingsmuligheter i driverne.

Hvorvidt dette er et hodesett for deg, kommer an på om du anser fraværet av ledning viktig nok til å legge på nesten 500 kroner på prisen for et Logitech G35. Vi likte trådløsfunksjonen godt, i alle fall så lenge batteriene var ladet. Både lydkvaliteten og ekstrafunksjonene er gode nok til å forsvare prisen, og vel så det, men mange vil nok likevel klare seg vel så greit med et Logitech G35 eller tilsvarende.