Nå får du mye gratis-tv på iPad

Kan snart erstatte hele mediesenteret.

Publisert Sist oppdatert

Nå kan du se tv live på din iPad. Gratis.

Det er ingen grunn til å si opp NRK-lisensen riktig ennå, men du får en drøss med internasjonale kanaler med denne appen.

iPad-en skal frelse oss fra det meste, og mange har med lengsel sett lenge etter en tv-satsning fra Apple. Det være seg over hobbyen deres, Apple TV, eller via iOS.

I boken om Steve Jobs kommer det frem at han mente å ha knekket koden for tv-en, og mange håper dermed på at Apple skal lansere en slik om ikke altfor lenge. Vi får se.

I mellomtiden kan vi glede oss over en rekke britiske tv-kanaler som nå blir fritt tilgjengelig via en gratis iOS-app. Tilbyderen leverer også VOD-sendinger i HD, men de frie SD-sendingene er fortreffelig, de også.

Først og fremst fordi de er gratis, og fordi det er mange å ta av. Ikke alle er like spennende, men du kan ikke krangle på gratis.

Det er sendinger ute for britiske stasjoner som BBC, ITV og Channel 4, samt for de mange langt mer kjente nyhetskanalene BBC World, France 24, Al Jazeera, Bloomberg og AP.

I tillegg er det mer eksotiske sendinger på italiensk, spansk og tysk, sendinger fra NASA og Weather Channel, samt sport og en rekke film- og musikk-kanaler og også religiøse sendinger som Jewish Life Television. Og mange flere.

Appen har støtte for AirPlay, slik at du kan velge mellom å se sendinger enten rett på iPad-skjermen, via en HDMI-kabel på en HDTV, eller trådløst via AirPlay til en kompatibel mottaker - som en Apple TV - på en vilkårlig TV-skjerm.

Du kan laste ned FilmOns app med den noe uheldige navnet Watch Free TV Live on FilmOn gratis fra iTunes App Store her. Appen er universelt tilgjengelig for både iPhone og iPad.

Se en demovideo nedenfor.

PS: iPad retro-TV-en finner du her .