Friprog suksess i Bristol

Bystyret i Bristol i Storbritannia bruker åpen kildekode for dokumenthåndtering.

Publisert Sist oppdatert

Åpen kildekode er en viktig del av it-satsingen til Bristol i Storbritannia, og byen har nylig tatt i bruk fri programvare for å legge ut arkiv på nett, skriver Computerworld UK.

Sparer penger

Den nye løsningen er basert på Alfresco, en skybasert CM-løsning (Content Managment), og er en viktig del av byens plan om å kutte 665 millioner kroner fra operasjonsbudsjettet.

Alfresco skal øke samhandlingen og la ansatte få tilgang til og dele dokumenter fra hvor som helst. Alt som kreves er nettilgang.

- Alfresco tilbyr mange muligheter i en brukervennlig pakke, med åpen kildekode som en tilleggsbonus, som betyr at vi kan bruke det over hele linja uten å bruke store summer på lisenser, sier Gavin Beckett, it-arkitekt i Bristol.

Drupal og nettbrett

I tillegg til Alfresco bruker Bristol også det kjente friprog CM-systemet Drupal for å holde styr på nettsidene sine.

Med Alfresco og Drupal får byen en solid og spenstig plattform som gjør det mulig å effektivisere mange tjenester.

For eksempel kan utleiere som leier ut bygninger på forskjellige steder i byen nå sende inn en enkelt søknad på nett, via en frontend i Drupal.

Straks søknaden er sendt inn tar Alfresco over og håndterer dokumentflyten.

Friprog-løsningen til Bristol er også tilpasset nettbrett og smartmobiler, og en annet prosjekt lar ansatte ute i felten laste opp bilder og dokumentasjon rett inn i systemet.

Bristol er dermed godt på vei i friprog-satsingen sin som begynte i 2010, og viser at det kan være mye å spare med fri programvare.