PIXEL: Googles egne mobiler under Pixel-navnet får ros for enkelhet både i design og Android-utforming. Ikke hør så mye på brukerne at dette rotes til, advares det nå. (Foto: Jason Cross, Macworld USA)

- Hater du vår Pixel-design?

Google har gått ut og bedt brukerne av selskapets Pixel-mobil om tips til forbedringer i neste modell. Faren er at mange kokker kan gi mye søl.

Fortsatt gjenstår det flere måneder til Google vil lansere andre generasjon av sin mobiltelefon, altså Pixel 2. Men Googles mobilutviklere er i full gang med å vurdere hvilke funksjoner og egenskaper de skal tilføye til den neste modellen.

Pixel er den første mobilen som Google har lansert under eget merkenavn. Det er som kjent Google som står bak Android-operativsystemet som brukes i flertallet av smarttelefoner på markedet.

Tidligere var Google med på å utvikle en form for designmaler for Android-telefonene i samarbeid med en rekke mobilprodusenter, som etter tur tok på seg oppgaven med å produsere de såkalte Nexus-mobilene for Google.

Eget merkenavn

Men i fjor brøt Google med denne sedvanen og lanserte i stedet sin egen smarttelefon under merkenavnet Pixel. Selskapet lanserte to modeller, Pixel og Pixel XL, med skjermstørrelse på henholdsvis fem og 5,5 tommer.

Pixel-mobilene har fått forholdsvis gode testomtaler, blant annet fra Android-nettstedet Greenbot, en av våre amerikanske søsterpublikasjoner fra forlaget IDG. Her får Pixel-konseptet ros for fokus på enkelhet og for å gi brukerne en «ekte» Android-opplevelse.

Som kjent prøver produsentene av Android-mobiler gjerne å få sine mobiler til å skille seg ut fra konkurrentene ved at de legger på et ekstra programvarelag ovenpå Android, noe som en del brukere opplever som forvirrende og forstyrrende.

I arbeidet med oppfølgerne til de opprinnelige Pixel- og Pixel XL-modellene har Google nå altså oppfordret til innspill fra brukerne. Det er Googles produktsjef for Pixel-konseptet, Krishna Kumar, som har lagt ut en artikkel om dette i Pixels brukerforum.

- Hva hater du med designen?

Der stiller han fire spørsmål til medlemmene av forumet: – Hva liker du med designen? – Hva hater du med den? – Hva har vi gjort riktig? – Hva ønsker du at vi skal forbedre?

I artikkelen beskriver produktsjefen hvordan utviklerne kan diskutere enkelte funksjoner og designelementer i det uendelige, for eksempel i hvilken vinkel man skal utforme kanten, hvor langt ut på kanten skjermen skal gå, hvordan mobilen skal føles i hånden, hva slags materialfølelse av/på-knappen skal gis, hvilke farger mobilen skal tilbys i og hvilke navn de forskjellige modellene skal gis.

Advarer

Greenbot advarer imidlertid Google mot å lytte for mye til medlemmene av forumet. Det kan fort bli mange kokker og mye søl, heter det. Ifølge Greenbot er en av Pixel-mobilenes sterkeste sider nettopp enkelheten og den «ekte» Android-opplevelse, og dette bør man ikke tukle med for å innfri en masse ønsker som spriker i alle retninger.

Greenbots fremste råd til Google er å sørge for at Pixel-mobilene kommer i salg hos flere teleoperatører og det blir enklere å finne et sted å kjøpe dem.

En sjekk hos Prisjakt.no viser at Pixel-mobilene er tilgjengelig fra enkelte nettbutikker her til lands, men de står ikke oppført i utvalget på nettet hos Telenor eller Telia.

Pixel-mobilene er plassert i det øvre prissjiktet på markedet. Ifølge Prisjakt.no koster rimeligste modell av den minste Pixel-en med 32 GB lagringsplass 7.590 kroner, mens storebror Pixel XL med den samme lagringsplassen koster fra 9.495 kroner. Dette betyr priser omtrent på nivå med Iphone 7 og 7 Plus.