SENTRALT: Samarbeidsprosjektet "Project Tango" mellom Google og Lenovo, står sentralt i Lenovos VR-satsning. Se opp for produkter allerede i år.

Lenovo kommer med mer VR

Har signert avtale med brikkeleverandøren som styrer synsteknologien i Googles Project Tango.

Publisert Sist oppdatert

Denne uken arrangerer Lenovo sin tekniske konferanse Tech World i San Francisco, og like før avsparket har Lenovo nå annonsert en ny avtale. Selskapet har signert en avtale med Movidius, selskapet som også leverer VR-teknologi til Googles Project Tango, skriver våre kolleger hos Infoworld.com.

Dette betyr at Lenovo kan bruke Movidius Myriad 2-brikke i sine kommende produkter, og det vil si at produktene vil få egenskaper som sporing av hodebevegelser, bevegelsessensor, bilde- og gestgjenkjennelse innebygd.

Project Tango 

Under den kommende konferansen forventes det at Lenovo kommer med mer informasjon om smartmobilen Project Tango, et produkt som er utviklet i samarbeid med Google. Dette produktet inneholder funksjonalitet for tilpasset virkelighet - «augmented reality».

Google bruker Movidius-teknologi i sitt eget utviklingssett for Project Tango. Det virker dermed rimelig at også Lenovo bruker en brikke fra Movidius i sin egen Project Tango-mobil, men det har ikke selskapet bekreftet for Infoworld.com.

Project Tango-enheter bruker sine kameraer og andre innebygde sensorer for å oppfatte gester som håndbevegelser, og de kan også lage et 3D kart over sine omgivelser. For eksempel kan den skanne stua di, for deretter bruke kartet som grunnlag for et spill som utnytter tilpasset virkelighet i presentasjonen.

Det finnes også andre, mer praktiske anvendelser, som innendørs navigasjon, eller bare måle avstander fra vegg til vegg.

Nestegenerasjon VR

- Myriad er unik i sin evne til å produsere computersyn med den ytelsen vi trenger for våre nestegenerasjons VR-produkter, sa Li Xiang, leder for Lenovos forsknings- og teknologigruppe i Shanghai, i en pressemelding.

Brikken Movidius Myriad 2 er også inni Dji Phantom 4, den nyeste modellen fra ett av de mest populære merkene av droner. Den kan fly i selvstyrende modus, og oppfatte og unngå hindringer og gjøre andre beslutninger om navigasjonen.

Brikken finnes også i Movidius’ eget produkt Fathom Neural Compute Stick, en USB-pinne som kan brukes av utviklere til å gi roboter og andre enheter computersyn.

Lenovo har allerede et VR hodesett som heter Ant VR. Det bruker en smartmobil til å gi VR-egenskapene, mye tilsvarende Samsung Gear-løsningen. Lenovo har også antydet at de er åpne for å komme på banen med en konkurrent til Microsoft Hololens. Dette hodesettet for tilpasset virkelighet vil være mye enklere å konkurrere mot etter at Microsoft har åpnet Hololens-plattformen til tredjeparter.

Avtalen med Movidius er uansett en klar indikasjon på at det vil komme mye VR-snadder fra Lenovo framover.