Grill best på båten
Blodfersk markrell på den lille kulegrillen som monteres på båtreka, er Harald Løvviks beste grill-opplevelse.
- Hva slags grill har du?
- Har gassgrill hjemme, men trekker helst frem den enkle kulegrillen som monteres på båtrekka. Her er det trekull som gjelder.
- Hva griller du helst?
- Den beste grillopplevelsen kommer etter en perfekt seildag, der jeg har kunnet seile og dorget etter makrell samtidig. Makrellen pakkes inn i folie med litt smør, krydder og urter fra medbrakt plante.
- Hva nyter man i glasset til dette?
- Har jeg rukket en liten tur innom Strømstad på turen er det den vin som smaker mest sjø, en Chablis.
- Et grill-tips eller to?
- På den tekniske siden, for oss nostalgikere som bruker kull, vær tålmodig. De aller fleste starter grillingen før kulla er ordentlig grå. På matsiden anbefaler jeg også å legge blåskjell direkte på grillen. Når de åpner seg putter man inn en liten bit edamerost. Spises deretter rett fra grill med tannstikker.
Denne sommerserien er en del av Computerworlds nye magasin Fritid.
Les også: Per Morten Hoff, - Ingenting slår svidd pølse på bål