ENTREPRENØRSKAP: Kurset Goit handler om hele prosessen fra ide til produkt. — Vi ønsker ikke bare å lære ungdommene å lage en app, men også å utfordre dem til å tenke problemløsning, sier Aldon D’Silva, en av de frivillige instruktørene. (Foto: Hilde Monsø/TCS)

Tata lærer ungdom å kode

TCS kurser ungdom i åttende og niende klasse på Tøyen i Oslo koding og apputvikling.

Publisert Sist oppdatert

Det indiske it-konsernet Tata Consulting Service (TCS) er inne med sine tjenester i mange norske virksomheter. På fritiden bidrar selskapets it-konsulenter med frivillig arbeid i form av undervisning i koding og apputvikling på kurset Goit. Kurset er rettet mot ungdomsskoleelever i åttende og niende klasse, og i Oslo foregår det i samarbeid med IKT-Norge og Tøyen Startup Village, melder IKT-Norges nyhetsside

Lokalt og globalt

I Norge har kurset gått over fire kvelder. Kurset har vært rettet mot lokale ungdommer i Tøyen-området. Å bidra på denne måten tilbake til samfunnet er en del av TCS’ strategi for samfunnsansvar, og Goit-kurset har vært kjørt en rekke steder i verden.

— Hittil har ti tusen barn i Nord-Amerika fullført dette kurset, og vi kjører også kurs i Sverige og Danmark. Nå er vi veldig glade for å endelig være i gang i Oslo, forteller Hild Monsø, CSR-ansvarlig i Tata, i pressemeldingen.

En viktig del av målsetningene for dette tilbudet er å vekke interessen for it hos ungdommene.

— Koding er foreløpig bare tilgjengelig som valgfag i skolen. Det er med andre ord mangel på lærerressurser og elevplasser. Vårt ønske er å lære barna prosessen med å lage en app for å skape en interesse for noe de ikke nødvendigvis får gjennom skolen og dessuten oppmuntre til å realisere en drøm om en fremtid innenfor it, forteller Gøran Karlsson, digitaliseringsevangelist i TCS.

 

Foreløpig går rekrutteringen av deltakere til kursene rett via ungdommene selv, og ikke gjennom skolen. Om du har eller kjenner noen ungdommer som kan være interessert i å delta, så kan Hild Monsø i TCS kontaktes direkte på epost.