TETT SAMARBEID: Konstituert administrerende direktør Bjørn Ivar Moen (til venstre) og administrerende direktør Kjell Rusti hos Sopra Steria legger opp til tett samarbeid mellom de to selskapene i årene som kommer. (Foto: Sopra Steria via Pressenytt)

Storkontrakt for Sopra Steria

Telenor har inngått en ny samarbeidsavtale med Sopra Steria som er en av de største it-kontraktene i Norge hittil i år.

Telenor har altså valgt konsulentselskapet Sopra Steria som en langsiktig it-partner. Ifølge avtalen skal Sopra Steria forvalte en portefølje med forretningskritiske applikasjoner for Telenor i årene fremover.

Nasjonal infrastruktur

– Telenor Norge eier kritisk nasjonal infrastruktur. Vi har behov for å knytte til oss ytterligere leverandører i Norge som kan bidra til en stabil og sikker forvaltning av våre systemer også i fremtiden, sa Bjørn Ivar Moen, konstituert administrerende direktør i Telenor Norge, da han signerte kontrakten.

– Valget falt på Sopra Steria grunnet kompetanse og kvalitet, og vi føler oss trygge i valget av en langsiktig partner som allerede er en erfaren forvalter og utvikler av samfunnskritiske systemer i Norge, sa Moen.

Langsiktig

At Telenor samarbeider med Sopra Steria, er egentlig ikke noe nytt. Også tidligere har Sopra Steria bygd enkeltsystemer for Telenor. Den nye avtalen gjør imidlertid at it-konsulentene i Sopra Steria nå blir en langsiktig partner og breddeleverandør med ansvar for forvaltning, utvikling og modernisering av en portefølje av Telenors applikasjoner, ifølge pressemeldingen.

– En omfattende og viktig oppgave for oss, sier administrerende direktør for Sopra Steria, Kjell Rusti. Han fremholder at Sopra Steria kommer til å trekke på kompetanse og erfaring fra mange år med utvikling og digitalisering arv store, samfunnskritiske systemer i Norge.

Sopra Steria har etablert et stort, tverrfaglig team som skal jobbe med Telenor i årene fremover, heter det.