UTDATERT: Intels interne organisering av prosessorutvikling er utdatert, Selskapet blir nå omstrukturert.

Nettbrett-markedet pengesluk for Intel

Omorganiserer og slår sammen prosessorutvikling for pc, nettbrett og hybrider.

Intel har bestemt seg for å slå sammen sine avdelinger for utvikling av henholdsvis pc-prosessorer og prosessorer for mobile enheter.

Hensikten er å tilpasse selskapet til en ny epoke der skillet mellom pc-er og nettbrett er i ferd med å viskes ut.

Vedtaket kommer i kjølvannet av kunngjøringen om at Intel hadde et driftstap på én milliard doller (rundt 6,78 milliarder kroner) i tredje kvartal og dette i stor grad skyldtes av selskapet nå betaler nettbrettprodusentene for å få dem til å skifte til Intels prosessorer.

Målet til Intel i år er at selskapets prosessorer skal benyttes i 40 millioner nettbrett.

Krigen mot ARM

Så langt har imidlertid Intel ikke greid å danke ut sin hovedkonkurrent og erkerival på prosessorløsninger for mobile enheter, britiske ARM Holding, som i mange år har gjort det godt på å designe prosessorer som andre produserer.

Intel tar nå grep og slår sammen sine avdelinger for utvikling av henholdsvis pc-prosessorer og prosessorer for mobile enheter. Den nye enheten vil være operativ etter årsskiftet under navnet Client Computing Group.

Her vil man finne utviklere som både jobber med Intel Core-prosessorer for stasjonære og bærbare pc-er og Intel Atom-prosessorer for smarttelefoner og nettbrett, melder Computerworld USA.

Endringene ble kunngjort av Intels toppsjef Brian Krzanich i en intern epost til de ansatte i selskapet.

Raske markedsendringer

En Intel-talsmann medgir at teknologimarkedet har endret seg raskere enn Intel har greid å tilpasse seg og at Intels interne struktur ikke lenger er i samsvar med markedsutviklingen.

Endringene vil trå i kraft etter 1. januar - den endelige datoen er ikke bestemt ennå - og den nye avdelingen vil får Kirk Skaugen som sjef. Han leder i dag Intel PC Client Group.

Dagens Mobile and Communications Group vil bli delt opp. Den delen som jobber med å utvikle prosessorer for mobile enheter vil bli slått sammen med den nye Client Computing Group, mens de som jobber med modemteknologi vil gå inn i en ny avdeling for trådløs forskning og utvikling.