Chrome raskere enn Firefox

Firefox 3.5 er raskere enn IE og Safari, men fortsatt tregere enn Chrome, viser tester fra PC World USA.

Publisert Sist oppdatert

Da Firefox 3.5 ble lansert for noen uker siden lovte Mozilla en raskere nettleser. Vårt søstertidsskrift PC World USA har testet hastigheten på nettlesere, og Firefox 3.5 seiler forbi både Internet Explorer og Safari. Ifølge testen er den imidlertid fortsatt tregere enn Chrome.

Google Chrome hadde den raskeste sidelastingen i fem av åtte tilfeller, med en gjennomsnittlig sidelasting på 1,699 sekunder. Firefox viste også muskler og havnet på andreplass med et gjennomsnitt på 1,762 sekunder. I tidligere tester fra amerikanske PC World har Firefox ligget på fjerdeplass.

Internet Explorer 8 og Safari 4 havnet på henholdsvis tredje- og fjerdeplass med en gjennomsnittlig sidelasting på 1,833 og 1,964 sekunder. Opera 10 beta kom sist, nesten et halvt sekund tregere enn sin nærmeste konkurrent.

Nettleserne brukte særlig lang tid på å laste PC Worlds Twitter-side. Dette har trolig mer å gjøre med Twitter enn selve nettleserne, tror PC World USA.

Både Apple og Mozilla skryter av å ha gjort kraftige forbedringer i javascript-ytelsen i sine nettlesere. Dette gjør at for eksempel Safari 4 har gjort det best i tester som hovedsaklig fokuserer på javascript-ytelse. PC World USA har kun fokusert på hvor raskt en side laster forskjellige nettsider, som Twitter. Amazon, Youtube, Wikipedia og så videre.

Les mer her.