Test: Logitech Keyboard Case for iPad 2

Logitech Keyboard Case for iPad 2 er en smart kombo for deg som vil bruke nettbrett til mer enn bare surfing.

Publisert Sist oppdatert

For å kunne bruke iPad som en bærbar pc, trengs et eksternt tastatur. Det går helt fint å skrive artikler og oppgaver med nettbrettets skjermtastatur, men det er ikke like effektivt som på et fysisk alternativ.

Det er mye å velge i blant tastaturer til iPad. Apple selv tilbyr sitt Wireless Keyboard til 599 kroner. Dette er det samme Bluetooth-tastaturet som fås kjøpt til Mac. Mange tilbehørsprodusenter har også kastet seg på bølgen, og tastaturene kommer i en rekke ulike varianter. Noen er separate tastaturer – som Apples trådløse – mens andre er tastaturer innebygd i deksler, slik som Logitechs nye Keyboard Case for iPad 2.

Tidligere kjent som Zaggmate

Logitechs Keyboard Case er utviklet i samarbeid med Zagg, som lager en rekke tilbehør til iPad, iPhone og iPod. Produktet gikk tidligere under navnet Zaggmate, men den nye utgaven fra Logitech er litt annerledes enn forgjengeren. Logitechs utgave er dessuten kun laget for andregenerasjonsmodellen av Apples nettbrett.

To funksjoner

Logitech Keyboard Case har som nevnt to funksjoner, det både beskytter iPad-en, men er også et tastatur. Utvendig er dekselet i aluminium, ikke ulikt iPad-en, men med en litt ruere overflate. Innvendig er det brukt plast. Her finnes også en robust og tett vattering som skal holde nettbrettet på plass. I hvert hjørne finnes det små gummikanter som sørger for at iPad-skjermen ikke ligger og støter mot selve tastaturet.

iPaden sitter godt fast i omslaget, noe som for så vidt er en betryggelse, men du må ta i litt for å få nettbrettet løs. Kantene på dekselet er beskåret, slik at både lydinngangen øverst og dock-inngangen nederst på iPad-en kan benyttes mens den er festet på plass. Det er kjekt å kunne lade iPad-en mens den ligger i dekselet.

Ulempen med Keyboard Case-løsningen er selvsagt at baksiden av iPaden fremdeles er ubeskyttet – akkurat som med Apples Smart Cover. Vil du beskytte den fra skraper og støt, må du fremdeles bruke en ordentlig bæreveske.

 

Bordet og fanget

Inne i dekselet finner vi tastaturet, samt en slags list (stativet) som støtter iPad 2 i både portrett- og landskapsmodus. iPad-en står relativt stabilt, men ikke vær altfor eksperimentell med bevegelsene dine. Det er ikke mulig å justere vinkelen på iPad-en, så pass på sittestillingen. En annen ting vi liker med dekselet er at det kan helt fint brukes på fanget – det er ikke alle iPad-tastaturer som egner seg for sofabruk. Størrelsesmessig er ikke Keyboard Case spesielt mye større enn iPad-en, og det veier rundt 330 gram. Med iPad-en inkludert ender du opp med en bærbar på i underkant av en kilo.

Egne iPad-taster

Tastaturet kobles raskt og enkelt til via Bluetooth. På tastatursiden av dekselet finnes en egen av- og på-knapp, samt en tilkoblingsknapp for å pare opp mot iPad-en. Det kan være greit å huske på å bruke denne, slik at du sparer både iPad-en og tastaturet for strøm når iPad-en ikke er i bruk. Med Bluetooth-tilkoblingen aktiv bruker iPad-en ganske mye mer strøm enn den ville gjort ellers.

Selve tastene er noe mindre enn på et vanlig tastatur – omtrent som på en minibærbar. Tastaturet har norske tegn. De er behagelige å skrive på, men om det krever litt tilvenning å taste like fort som på et fullstørrelses tastatur. Det eneste som ikke er så godt, er de skarpe kantene nederst i hjørnene – å hvile håndleddene på dem er vondt i lengden.

 

Det aller beste med tastaturet er at den øverste raden består av taster myntet spesielt for iPad-en:

  • Hjem: tar deg til hjemskjermen
  • Søk: henter opp søkeskjermen på iPad 2
  • Lysbildevisning: setter i gang en lysbildevisning av bildene dine
  • Skrur av og på det virtuelle tastaturet
  • Klipp, kopier, lim inn-knapper
  • Medieknapper: Forrige låt, spill/pause, neste låt, mute, volum opp og ned
  • Lås: Skrur av og på iPad 2 skjermen

Spesialtastene er praktiske, og gjør at iPad-en føles enda mer som en pc enn den i utgangspunktet er. Hvis du for eksempel dobbelttrykker på hjemtasten, får du opp multitasking-linjen på iPad-en, så du enkelt kan svitsje mellom programmer. En kjekk løsning, da det ikke er mulig å alt-tabbe som på en pc. Og å kunne justere volumet med tastaturet er mye enklere enn å måtte styre med volumknappene på siden av nettbrettet.

Det finnes også en rekke andre hurtigtaster som gjør det enklere å redigere i tekst og jobbe i dokumenter.

Tastaturet går på batterier, og lades opp med en medfølgende usb-kabel i datamaskinen. Det er litt baklengs at man må koble iPad-tastaturet til pc-en for opplading, men til gjengjeld lover Logitech en batteritid på flere uker uten lading. Vi har brukt tastaturet i en to-ukers periode uten at lading var nødvendig.

Konklusjon

Vi sitter igjen med et godt inntrykk av Logitech Keyboard Case for iPad 2. Tastaturet er behagelig å skrive på, og spesialtastene gjør det enda mer effektivt å jobbe med iPad-en. Ypperlig på en forelesning eller pressekonferanse, for eksempel. Det største minuset er i grunn prisen. Logitech Keyboard Case har en veiledende utsalgspris på 899 kroner, og det finnes flere billigere tastaturer der ute som er mer ergonomiske. For noen vil også tastestørrelsen kunne bli et problem.