IPHONE 6s: Identisk med dagens modell - på utsiden. (Foto: 9to5Mac)

iPhone 6s får Force Touch

RYKTE: Apple Watch-teknologi kommer til høstens iPhone.

Publisert Sist oppdatert

Én ting er sikkert: Til høsten kommer en ny iPhone. Etter sigende er produksjonen allerede igang. Blir det, tradisjonen tro, en S-modell?

Vanligvis følger iPhone en syklus tilsvarende bestefars veggur: Tikk, takk. Først kommer en ny modell med helt nytt design, og neste gang kommer en som ser lik ut, men som har andre nyvinninger på innsiden.

Force Touch

Det heteste rykte for en ny funksjon til høstens modell er en skjerm som har Force Touch. Dette er er teknologi som Apple benytter til sine Apple Watch-smartklokker, og på liknende vis i styringsflaten til nye MacBook-modeller.

Det har lekket noen bilder fra produksjonsleddet, og disse viser et mobilhus som ser helt lik ut som dagens modell på innsiden. Derimot kan man se små endringer på montasje-innfestinger på innsiden, noe som gir bildene en viss kredibilitet.

Hullene på baksiden er også like, og det heller vann på bålet til ryktene som tilsa et helt nytt kamera-system med to objektiver. Også mikrofon og tilkoblingspunkter utvendig er like.

Patent

Tilsvarende er skillene mellom de ulike delene fremdeles synlige utvendig. Apple har visstnok søkt patent på en teknologi som får plast til å se ut om eloksert aluminium, og tanken er at disse stripene skal gli i ett med chassiset.  Kanskje i neste omgang.

Via 9to5Mac