SMS: Hvem kom på å sende denne meldingen i utgangspunktet?

Slik rydder du opp etter Unicode of Death

Mystisk kombinasjon av tegn i melding får katastrofale følger.

Publisert Sist oppdatert

I slutten av mai ble det oppdaget en besynderlig svakhet i iOS-operativsystemet. Det viste seg at dersom man sender en kombinasjon av visse eksentriske tegn og symboler som tekstmelding, ville denne føre til krasj hos mottakeren.

Feilen har selvfølgelig fått sitt kallenavn: Unicode of Death. Svakheten ligger i unicode-dekoderen og hvordan slike symboler tolkes.

Konsekvensen kan være at Meldings-appen bryter sammen, men ikke alle opplever nødvendigvis dette.

Apple har nå publisert et offisielt supportdokument der de bekrefter fenomenet, og også hvordan man kan komme seg rundt dette. 

På rett kjøl

En fiks er å be Siri om å lese opp meldingen. Ikke alle i Norge er vant til å bruke Apples digitale, talestyrte assistent, men Siri kalles enkelt opp ved å hold inne Hjem-knappen. Gi deretter stemme-kommandoen “read unread messages“ på engelsk.

Alternativt kan du på samme måte be Siri om å svare på meldingen. Det er ikke avgjørende hva svaret består av, men etter at svaret er sendt skal det gå an å åpne Meldinger-appen igjen.

Og en tredje utvei er å holde lenge på meldingen, for deretter å velge Mer… og så slette meldingen fra samtaletråden. 

En rekke andre midlertidige metoder er omtalt i artikkelen som der lenket til nedenfor. Du kan lese det offisielle support-dokumentet til Apple her.

Via iDownloadblog