SEIERSGLEDE: Experis Ciber vant IT-barten 2018, og de brede smilene under bartene på bildet, taler sitt tydelige språk om en stolt gjeng.
SEIERSGLEDE: Experis Ciber vant IT-barten 2018, og de brede smilene under bartene på bildet, taler sitt tydelige språk om en stolt gjeng.

Experis Ciber vant IT-barten

Med god margin til andreplass hentet gjengen fra Experis Ciber hjem trofeet for IT-barten. Samtidig knuste IT-barten andre utfordringer i Norge, og ble større enn de andre til sammen.

Publisert Sist oppdatert

Årets IT-bart har vært en hårete affære fra start til mål. Bartefall for konkurransen var 5/12 klokka 23:59, og på det tidspunktet ble regnskapet gjort opp. Da kunne mange fjes vende tilbake til et normalt uttrykk, til glede for både respektive lagmedlemmer og de nærmeste pårørende.

Resultatlista var imidlertid krystallklar: I år var det gjengen fra Ciber som stakk av med vandretrofeet foran nesa på Tieto, og med Documaster på en solid tredjeplass. 

Stor takk fra Movember

IT-barten legges merke til i Movembersystemet. Som utfordring er IT-barten større enn samtlige andre utfordringer i Norge til sammen. Eksempler på slike er Studentbarten og oljebarten. Ingen av dem rekker vårt initiativ til anklene.

Det viser hvilket engasjement det er i bransjen for å samle inn penger til en god sak som tydeligvis angår mange i bransjen. Og pengene kommer godt med, skal vi tro partnership lead Max Vere Hodge i Movember.

- IT-barten er et fantastisk initiativ, og vi er dypt takknemlige for engasjementet og pengene som samles inn. De kommer veldig godt med, sier han.

Seiersglede

Gjengen i Experis Ciber er veldig glade for at det er de som skal eie trofeet fram til neste år.

- Det har vært utrolig morsomt å delta i årets Movember. Vi hadde et mål om å nå forrige års samlede beløp på 27 500, men da vi så at vi passerte dette den første uka, visste jeg at vi hadde et enormt potensial, sier Petter Christie, lagleder for MoCibro.

Han gleder seg over et stort engasjement rundt en så viktig sak som menns helse. Experis Ciber har funnet på mange kreative ideer for å spre budskapet og hatt det veldig morsomt med mange (fine) barter på arbeidsplassen. Med godt humør, mange kreative ideer og et felles ønske om å få samlet inn mest mulig har gjengen gjennom hele Movember bidratt til mer åpenhet og fokus på menns helse.

- Movember har ført til et godt samarbeid på tvers av selskapene Experis, Manpower og Experis Ciber. Det gjør meg stolt å ha deltatt i årets Movember og jeg blir nesten litt satt ut når jeg tenker på hvor mye vi klarte å samle inn til slutt, sier kaptein Christie.

Klare til neste år

Regjerende IT-bartvinner Tieto Norge, er imponert over årets vinner. Tieto Norge passerte 80 000 noe som betyr at de gjennom årene har samlet inn mer enn 500 000 til Movember gjennom IT-barten.

-  MoCibro har hatt en veldig god kampanje i år, med mange medlemmer i laget, god jevn trøkk på innsamling, og gode sprell internt for å øke fokus på kampanjen. Vi er henrykt over å ha fått så god konkurranse i år, og når vi først taper så er det rett og slett fordi MoCibro var bedre enn oss i år, sier bartegeneral Thomas Barth fra Tieto Norge.

Men vi skal nok komme tilbake til neste år, da skal de få jobbe med å holde fast i trofeet, sier han.  

IT-barten 2018 topp tre:

MoCibro: 114 177

Tieto Norge: 80 868

Documaster: 39 962