TEST: Roccat Isku og Kone[+] - Parhester til spilling

Med både mus og tastatur fra Roccat får du ekstra funksjonalitet.

Publisert Sist oppdatert

Det å installere drivere til både tastatur og mus er for så vidt ikke noe direkte nytt. Ønsker du å hente ut alle funksjonene som nytt og avansert spillutstyr kan by på, må du en tur innom driverne først. Med kombinasjonen Roccat Isku og Kone[+] blir det faktisk så avansert at du må inn med en tredje driver, som kombinerer de to.

Med Isku har Roccat gjort valg som gjør tastaturet aktuelt både for ikke altfor avanserte rollespillere og for dem av oss som holder oss til skytespill.

Designen er barsk, og Isku passer godt sammen med resten av Roccats spillutstyr. Tastene er utstyrt med blått baklys med justerbar styrke.

LES OGSÅ:

TEST: CM Storm Sentinel Z3RO-G - Rimelig og avansert

Litt svampete

Tastaturet er utstyrt med gummimembran som tastene hviler på – slik de aller fleste tastaturer er. I det siste har flere produsenter kommet med mekaniske spilltastaturer, og turen tilbake til membran fra mekaniske taster var ikke en vi hadde spesielt lyst til å ta. Tastene har kurant vandring og respons, men føles litt svampete i nedslaget.

Roccat Isku har programmerbare taster fordelt i flere grupper, en egen [+]-tast for å kontrollere Easyshift-funksjonen og en drøss med ekstraknapper. Hadde dette vært kombinert med litt fastere taster, hadde Isku vært en drøm. Som det er nå, når det ikke helt opp.

Totalt er det 25 programmerbare taster, i fem grupper. Det er nok litt lite for de mest ihuga rolle- eller strategispillerne, men for de fleste bør det være rikelig. Du kan enkelt programmere nye makroer i driverne, eller direkte via en opptaksknapp på tastaturet.

LES OGSÅ:

TEST: Qpad MK-80 Pro Gaming Keyboard - Nostalgitripp

Best sammen

Isku er i utgangspunktet et greit valg for spillere, om enn ikke blant de mest spennende. Et par hundrelapper for høy pris trekker noe ned. Velger du å kombinere det med Kone[+], blir det imidlertid mer spennende.

Vi var godt fornøyd da vi testet den første Roccat Kone for snart tre år siden. Musa ble flittig brukt i lang tid.

Kone[+] er nesten helt lik forgjengeren. Det er like greit, for komforten er meget god. Innvendig har det imidlertid skjedd mye. Lasersensoren er oppgradert til nesten dobbel hastighet, og strekker seg nå fra 100 til 6 000 dpi. Presisjonen har også blitt bedre. Overflatekalibrering lar deg tilpasse musa til overflaten den skal brukes på. Smart.

I tillegg er det [+]-funksjonalitet, eller EasyShift om du vil. Med EasyShift kan du relativt enkelt gi alle knappene på musen en ekstra funksjon, for eksempel forhåndsprogrammerte makroer. Du har også en [+]-knapp på tastaturet, som gjør mye det samme der. Denne kan også brukes til Roccat Talk, som gjør at tastaturet kan styre ekstra funksjoner i Kone[+].

Vi valgte å sette det opp slik at [+]-knappen på tastaturet struper musehastigheten til 200 dpi for ekstra presisjon. Dermed slapp vi å bla oss opp og ned i hastighetsnivå via dpi-knappene på musa. Veldig kjekt, både til spill og presisjonsjobbing i Photoshop. Om ønskelig kan du gjøre langt mer avanserte ting enn bare å strupe hastigheten.

LES OGSÅ:

TEST: Logitech Gaming Keyboard G510 - Ny miks av gamle slagere

Konklusjon

Som tastatur alene, er Roccat Isku over middels godt, men prisen er litt høy. Tasteresponsen er litt svampete, men ekstrafunksjonene og driverne trekker opp. Liker du litt barsk design er Isku en sikker vinner. Roccat Kone[+] er på sin side nok en god spillmus fra det tyske selskapet. Lasersensoren er rask og presis, og takler det man kan finne på å hente frem av museunderlag, takket være kalibreringsfunksjonen.

Det er imidlertid når du kombinerer de to at det virkelig blir interessant, og hvor karakteren på i alle fall Isku nok kan trekkes et hakk opp. Takket være Roccat Talk har du plutselig en mengde nye funksjoner. Du kan programmere Talk-driverne slik at musa får flere funksjoner enn når den brukes på egenhånd. For de som spiller rollespill eller strategispill kan Roccat Talk gi en rekke fordeler.

Roccat Isku

Pris: Ca. kr 850 inkl mva.

Pluss: Gode drivere. Rikelig med programmeringsmuligheter. Roccat Talk.Minus: Svampete taster. Prisen.

Roccat Kone[+] MAX

Pris: Ca. kr 600 inkl. mva.

Pluss: God komfort. Presisjon og hastighet. Gode justeringsmuligheter. Roccat Talk.Minus: Ingen spesielle.

LES OGSÅ:

TEST: Roccat Kova[+] - Liten og effektiv spillmus