Snart kan Fido kvitre med iPhone

Her er iPhone-programmet som sender hundens humør til Twitter.

Publisert Sist oppdatert

Venner, kolleger, kjendiser, astronauter. Alle er på Twitter. Snart kan hunden din få muligheten også, takket være en iPhone-applikasjon som kan «oversette» hundebjeff og legge det rett ut på Twitter.

Bowlingual heter Twitter-klienten på iPhone for hunder. Programmet er en ny versjon av et produkt opprinnelig lansert i 2002 - da som en håndholdt dings med mikrofon som kunne henges rundt halsen på hunden din.

Voff, voff

Programmet analyserer hundebjeff til tekst som forklarer hvilken sinnsstemning hunden er i. Det skal kunne avgjøre om hunden din er glad, trist, sint, frustrert, på vakt eller tissetrengt.

I tillegg til å analysere og oversette hundebjeff, kan programmet også ta bilde av hunden med iPhone-kameraet. Både oversettelsen og bildet kan sendes rett fra en iPhone til en Twitter-konto.

En japansk versjon av Bowlingual slippes til sommeren, etterfulgt av en engelsk versjon kort tid senere. Det er ikke kjent om programmet vil komme i en norsk utgave. Prisen opplyses å være 4,99 dollar, cirka 29 kroner.