Norske Puzzel kjøper svensk teknologiselskap

Ønsker å forsterke den digitale opplevelsen til kundesentre over hele Europa. 

Kundesenterleverandøren Puzzel har kjøpt det svenske selskapet Vergic.

Vergic leverer en digital plattform for kundeopplevelser, og Puzzel ønsker med oppkjøpet å forsterke opplevelsen til sine kunder på sentre over hele Europa.

Puzzel, som har hovedkontor i Oslo, tar med det over de omtrent 20 ansatte i svenske Vergic, og det svenske selskapet blir en integrert del av Puzzels virksomhet.

Vil forsterke sin posisjon

Med AI-støttet chat- og samarbeidsverktøy gjør Vergics teknologi det mulig for selskap og organisasjoner å støtte den digitale kundereisen.

Vergics løsninger inkluderer avanserte chatbots, livechat, proaktiv leadsgenerering og video- og skjermdeling. Blant merkevarene som bruker Vergics teknologi finner vi blant annet Telenor, Clas Ohlson og Svenske Försäkringskassan.

Ifølge Puzzels administrerende direktør, Frederic Laziou, er oppkjøpet strategisk og en milepæl for selskapets visjon om å utvikle og drive fremtidens smarte kundeopplevelser.

– I dag vet alle organisasjoner og varemerker at de må tilby digital kundeservice. Vi ser en stor forandring i hva kundetjenesten betyr for mennesker, både på nett og i fysiske butikker. Selskaper som ikke tilbyr smarte, digitale kundeopplevelser der innovasjon og automatisering sammen med høy grad av empati er en del av opplevelsen kommer å sakke etter, sier han i en melding fra Puzzel.

Inkluderer ny digital plattform 

Puzzel kommer til å innlemme Vergics løsninger som chatbot, avansert regelmotor, video- og skjermdelingsløsninger i sin kundeserviceplattform. Samtidig kommer Vergic til å fortsette å utvikles og være tilgjengelig som en frittstående leverandør  gjennom partnere.

I en kommentar om oppkjøpet sier administrerende direktør i Vergic, Alexander Lunde, følgende:

– Vi er glade for å bli en del av det voksende og innovative laget i Puzzel. Med felles mål om å levere innovative kundeopplevelser i fremkant av den teknologiske utviklingen. I kombinasjon med vår felles skandinaviske bakgrunn komplimenterer selskapene hverandre bra. Vi ser frem til å bygge en bransjeledende kundesentrert plattform, sier Lunde.

Vergic er Puzzels tredje oppkjøp på tre år. I 2019 kjøpte selskapet sakshåndteringsselskapet Logicalware og i 2020 bemanningsplanleggingsløsningen U-WFM.