AVTALE: Lyse, som blant annet er kraftleverandør skal fortsette det strategiske it-samarbeidet med Tieto.
AVTALE: Lyse, som blant annet er kraftleverandør skal fortsette det strategiske it-samarbeidet med Tieto.

Lyse forlenger samarbeid med Tieto

Det norske industrikonsernet Lyse har gitt fornyet tillit til Tieto som strategisk leverandør av it-løsninger i to nye år.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge en pressemelding skal Tieto hjelpe Lyse med å få nye produkter og tjenester raskere ut i markedet, og dermed styrke Lyses evne å utvikle innovative løsninger. Tieto skal fortsette å støtte Lyse med innovasjon, konkurranseevne og kundeopplevelser.

Tieto og Lyse har utviklet et godt samarbeid siden selskapene begynte å jobbe sammen i 2016. Den opprinnelige treårskontrakten inkluderte en opsjon på to års forlengelse. Lyse har nå valgt å benytte seg av denne, og samtidig lagt til en ytterligere toårs opsjon. Tieto skal hjelpe Lyse med å få nye produkter og tjenester raskere ut i markedet, og dermed styrke Lyses evne å utvikle innovative løsninger.

– Vi gleder oss til å fortsette arbeidet med neste generasjons it-tjenester i samarbeid med Tieto. Tieto har vært en dedikert strategisk partner siden 2016 og har vist god forståelse for våre forretningsmessige og teknologiske behov, sier Geir Arve Vika, it-direktør i Lyse.

Tieto skal levere datadrevne tjenester, skyløsninger, infrastruktur og datasentertjenester til Lyse, samt it-støtte til 1200 ansatte og konsulenter i konsernet. Kontrakten inkluderer lokal it-support og operasjonell støtte til Lyses systemer. Samtidig er Tieto i front med å hjelpe Lyse å oppnå sin fremtidige Cloud First it-strategi, der datadrevet forretnings- og informasjonsanalyse er viktige suksesskriterier.

– Vi er svært glade for at Lyse gir oss fornyet tillit. Vi vil fortsette å utvikle moderne og fleksible løsninger som støtter Lyses unike markedsposisjon, sier Frank Rodahl, kundeansvarlig i Tieto.