Atea-ansatte svetter seg friske

Atea har halvert sykefraværet gjennom fellestrening.

Publisert Sist oppdatert

- Vi har jobbet aktivt på flere områder, men vårt treningsopplegg har vært sentral i en markant nedgang i sykefraværet, sier Dag Fodstad, markeds- og partnerdirektør i selskapet.

Atea har et sykefravær på to prosent, som er veldig lavt.

- Vi har satset hardt på bedriftsidrettslag og fysisk aktivitet i fellesskap. Det er 200 Atea-ansatte som sykler Styrkeprøven fra Lillehammer til Oslo. Etter hvert har vi også startet mange andre typer idrett, både inne og ute, slik at alle kan finne seg noe som passer. Vi har fjellsport, golf, squash, og fellestimer hos Sats. I tillegg fokuserer vi på kosthold, sier han.

Trivselen opp

Atea dekker en god del kostnadene for å gjøre terskelen lav - men man skal trene sammen med de andre.

- Ja, dette opplegget bygger på at vi trener i fellesskap. Det skak være i Atea-regi. I tillegg til god helse blir man bedre kjent med kollegene sine, det stimulerer samholdet og det blir er kollektivt press for å fortsette.

- Mener du Atea er et eksempel til etterfølgelse ?

- Jeg tror ikke at vi er best i Norge eller i bransjen, men vi er ganske trygge på at treningen har bidratt til nedgangen i sykefraværet hos oss. På medarbeiderunderøkelsene ser vi også at trivselen har gått betydelig opp de siste årene, sier Fodstad.