Vi tester nye iPad-er på tur

Testeksemplarene av iMac 5k og de nye iPad-ene er her.

Publisert Sist oppdatert

Ingen revolusjon, fastslo våre kolleger hos amerikanske Macworld etter at Apple lanserte årets høstkolleksjon av nye iPad-er, den nye iPad Air 2 og iPad mini 3.

Ut fra spesifikasjonene å dømme er vi kanskje enig, men vi vil gjerne prøve de nye nettbrettene fra Apple litt grundigere ute i felten denne gang før vi tar stilling til spørsmålet.

Hvem vet - kanskje vår konklusjon blir noe annerledes enn hos alle dem som ser mest på spesifikasjonene?

Derfor tar vi nå med de nye iPad-ene med på en utenlandstur der de skal få råde grunnen alene, uten konkurranse fra noen bærbar Mac eller pc - om enn naturligvis i selskap med iPhone 6.

Spørsmålet vi stiller oss, er om disse iOS-enhetene egentlig er alt man trenger på en jobbreise, eller om det blir vanskelig å få gjort jobben uten en fullverdig pc eller bærbar Mac, enten det nå dreier seg mest om rapportskriving eller om det også er forventet at man kommer hjem med informativt bildemateriale og video.

Derfor blir det også spennende å se om de som er avhengig av å ha med seg avansert digitalkamera for å få gjort jobben, greier seg med mobilkameraene i iPhone og iPad.

Hjem til iMac Retina 5k

Enda mer spennende blir det å komme tilbake på jobben og begynne å bearbeide materialet fra reisen på den nye iMac Retina 5K-maskinen, som nå er oppe og går på Macworlds testlab.

Der står den og venter på å få finpusse våre bilder og videoopptak, klar til å hente opp våre påbegynte, men langtfra ferdige rapporter fra turen.

KLAR: iMac med 5k Retina-skjerm er klar til testeing på vår testlab. (Foto: Apple)

Vi skal nå få møte Apples nye teknologi for å hente opp uferdige dokumenter fra én enhet og jobbe videre med informasjonen på en annen, uten en masse versjonskrøll og styr med lagring, kopiering, sending på e-post og hva man nå gjør når man jobber på flere enheter, avhengig av hva som er mest praktisk der og da. Continuity og Handoff er de engelsk-språklige stikkordene for Apples nye løsninger her.

Vi regner med å kunne presentere våre erfaringer - og terningkast - om godt og vel en ukes tid.

Da håper vi også å få testet den nye Mac mini, som også er ankommet vår testlab.