AVTALE: Innkjøpsansvarlig Kristen Erik Thorp i NRK (t.v.), salgs- og markedsdirektør Tone Håfjeld i Proact, og it-direktør Magne Halsos i NRK. (Foto: Proact)
AVTALE: Innkjøpsansvarlig Kristen Erik Thorp i NRK (t.v.), salgs- og markedsdirektør Tone Håfjeld i Proact, og it-direktør Magne Halsos i NRK. (Foto: Proact)

NRK samles i én lagringsplattform

Proact er valgt som leverandør av ny lagringsplattform til NRK.​

Publisert Sist oppdatert

I mer enn to år skal NRK ha jobbet med å utvikle en ny lagringsarkitektur for produksjonsløsninger hos både region- og hovedkontor. NRK hadde ifølge meldingen et behov for å skifte ut dagens aldrende og silobaserte lagringsløsninger.

Ofte har hver enkelt applikasjon og enhet hatt sin egen lagringsløsning, men dette er i ferd med å endres. I desember signerte NRK og Proact avtalen, og nå har første del av løsningsleveransen startet.

Endringsprosjekt

NRK gjennomfører for tiden et større endringsprosjekt kalt Origo. Anskaffelsesprosjektet har sørget for at også de nye lagringsløsningene møter behovene til dette prosjektet.

- Løsningen som leveres er basert på utstyr fra Dell/EMC og inkluderer arbeidsflyt og identifikasjon og administrasjon av inaktive data som kan flyttes til rimeligere lagringsløsninger. Det blir langt enklere å flytte innhold mellom «arkiv» og produksjon, samtidig som selve dataflyten automatiseres og forenkles for de ansatte. I tillegg vil ytelsen for de enkelte applikasjonene forbedres, sier prosjektleder Martin Johan Eggan i NRK, i meldingen.

For NRK er det ønskelig at brukerne i minst mulig grad skal måtte forholde seg til lagringen.

Modernisering

NRK har lenge vært digitale, men moderniseringen av en fragmentert lagringsstruktur til en mer helhetlig lagringsplattform har noen store fordeler. Ikke minst gjelder dette driftsøkonomi og samhandling mellom NRKs forskjellige kontorer, heter det i meldingen.

- Vi er svært fornøyde med at NRK valgte Proact og Dell/EMC som sin leverandør. For NRK er lagringsløsninger virksomhetskritiske og Proact håper å sikre «Gullrekka» i mange år fremover, sier salgs- og markedsdirektør Tone Håfjeld i Proact, i meldingen.