EKTE VARE: Med Thinfilms NFC-etiketter og en tilhørende app kan kundene forvisse seg om at innholdet på flaska virkelig er det som etiketten sier. (Foto: Thin Film Electronics)

Thin Film på olivenolje

Beviser at oljen faktisk er «extra virgin» og produsert i Toscana.

Publisert Sist oppdatert

Holder virkelig olivenoljen du vurderer i butikken det den lover på etiketten? Det anerkjente amerikanske tv-programmet 60 minutes har tidligere i år dokumentert at det er slett ikke slik at forbrukerne kan stole på det de leser på produktene.

Agromafia

Italia har slitt med det de omtaler som «agromafia», der blant annet billig nordafrikansk olivenolje tappes på falske flasker som er merket som den beste oljen fra Toscana. Dette er naturligvis til skade for den ekte olivenoljeindustrien, som nå har gått lei av å bli mistenkeliggjort og tape omsetning fordi at forbrukerne ikke stoler på produktene.

Løsningen er etiketter med Thin Film Electronics sin NFC-teknologi som beviser at det som befinner seg i flaska er ekte vare.

Thinfilms Speedtap-etiketter inneholder i tillegg til NFC-funksjonalitet som lar etiketten avleses ved hjelp av en mobiltelefon, en unik kode som er ifølge selskapet «så å si umulig å forfalske», som gjør det mulig å identifisere varen som skannes. Med en tilhørende mobilapp kan kunden sjekke at varen er ekte, i tillegg til at leverandøren av merkevaren kan komme i direkte kontakt med sine kunder med mer informasjon om produktet og annet relevant innhold.

iOlive

De italienske produsentene av olivenolje har valgt å bruke NFC-etikettene sammen med sin egen app Iolive. Den inneholder i tillegg til NFC-identifikasjonen en omfattende guide til mer enn 150 av Toscanas produsenter av extra virgin olivenolje.

— Olivenoljeindustrien er svært lik vinindustrien, i det at hver produsent har århundregamle tradisjoner. Men vinindustrien har gjort en langt bedre jobb i å utdanne sine kunder på hvordan man evaluerer, kjøper og nyter vinen. Derfor etablerte jeg Iolive og begynte å jobbe tett sammen med produsentene i Toscana. Jeg tror dette vil gjøre samme jobben for kundene av olivenolje, som det de ledende vinappene har gjort for vinelskerne. Jeg er veldig begeistret for å jobbe med Thinfilms Speedtap-teknologi for å bringe dette opp til det neste nivået, sa Pietro Barachini, grunnlegger av Iolive  og profesjonell olivenoljesmaker i en pressemelding.