AUTOMATISERER: Larry Ellison og Oracle bruker kunstig intelligens og maskinlæring til å bygge bro mellom markedsføring og salg. (Foto: Oracle).

Verdens første autonome operativsystem

Oracle Autonomous Linux administrerer seg selv – holder kompleksitet og mulighet for menneskelige feil unna daglig drift.

Publisert Sist oppdatert

Overgangen til skyløsninger og stadig voksende og kompliserte systemer gjør drift og administrasjon til formidable oppgaver. Oracle søker å gjøre datasystemene selvgående, at de skal håndtere sikkerhetspatcher og oppdateringer av seg selv uten menneskelig overvåking og handling.

Ved hjelp av maskinlæring og kunstig intelligens skal systemene bli i stand til å holde seg sikre og tilgjengelige for brukerne. Fra før har Oracle sin Autonomous Database, hvor databaseadministratorer ikke trengs for å holde den operativ og sikker. Nå har de gjort det samme med operativsystemet.

Samtidig med Oracle Autonomous Linux lanseres Oracle OS Management Service, som er en høytilgjengelig komponent i Oracle Cloud Infrastructure som gir kontroll og synlighet over systemer enten de kjører Autonomuss Linux, standard Linux eller Windows.

OS Management Service lar brukere automatisere driftsoppgaver i Linux-systemer ved hjelp av Oracle Cloud Infrastructure-konsollet eller API-er og policy for ressursstyring. Dette inkluderer patch- og pakke-administrasjon, sikkerhet og samsvarsrapportering og konfigurasjonshåndtering. Dette kan automatiseres ytterligere med Oracle Cloud Infrastructure.

Du kan lese mer om Autonomous Linux her.