Luksus med ny gassgrill

Grete Viksaas nyter sine få og utvalgte frikvelder ved siden av sin gassgrill på Landøya i Asker.

Publisert Sist oppdatert

Når vi kommer på besøk er daglig leder for Basefarrm, Grethe Viksaas, ved avslutning av felles møte med kollegaer fra svenske Basefarm. Et vellykket møte skal avsluttes ved grillen.

- Hva slags grill har du?

- En Weber gassgrill med lokk. Vi kjøpte den for et par-tre uker siden. Den erstattet en annen gassgrill som ikke hadde noe lokk.

- Hva er best med grillen?

- Det at den ha mulighet til å legge på lokk og regulere temperaturen gjør at maten blir saftig og fin.

- Har du et bra grill tips?

- Vi har kjøpt en grillplate der vi kan grille grønnsaker, og det blir veldig godt. I dag forsøkte vi med grillede aubergin-skiver med tomat, basilikum og mozzarella på, sammen med helstekt indrefilet av svin - og masse hvitløksmør til. Nydelig! Scampi-spidd ble også veldig bra.

Noe jeg lært av min tilkommende svigersønn - som er kokkeutdannet og vinkelner og veldig bra på mat - er at dette med marinering med oljebaserte marinader ikke er så hensiktsmessig. Det bør være noe med syre, for eksempel eddik eller sitron, for at det skal trenge seg inn i kjøttet og gjøre noe med konsistensen og smaken.

Oljebaserte ting er bra å pensle med underveis for å unngå uttørking, pluss gi en skorpe med smak, men trenger ikke inn i kjøttet.

- Hva passer best å drikke til grillmat?

- Det kommer an på hva man spiser, en vin som passer til maten er veldig bra.

- Når griller du?

- Vi griller nesten hver dag når det er ok vær.

Denne sommerserien er en del av Computerworlds nye magasin Fritid.

Les også: Per Morten Hoff, - Ingenting slår svidd pølse på bål Harald Løvvik: Grill best på båten