LÆRING MED SPILL: Nytt spill skal lære barn om fred og samarbeid. Fra venstre: Kjersti Fløgstad, direktør ved Nobels Fredssenter sammen med Kiki Fallet, kreatør og innholdsrådgiver og Kim Reksten Grønneberg, kommunikasjons- og markedssjef ved Nobels Fredssenter. (Foto: Nobels fredssenter)

Nytt nobel-samarbeid med Minecraft

Microsoft Education samarbeider med Nobel fredssenter om nytt fredsspill.

I fjor ble det lansert et spill der man kunne følge fredsprisvinnere som Fridtjof Hansen og Malala Y . På lanseringen var blant annet utdanningsminister Tonje Brenna, som snakket om potensialet for læring og vennskap i spill.

Nå lanseres det et nytt fredsspill, kalt Peace Builders. Der kan man følge historiene til fredsprisvinnerne Jody Williams, Desmond Tutu, Carl von Ossietzky og UNHCR. Spillet handler om å bremse konflikter og bygge fred.

– I en verden preget av uro, er vi veldig glade for at "Peace Builders" kan formidle løsninger og håp gjennom de engasjerende historiene til fredsprisvinnere til et ungt, verdensomspennende publikum på en plattform de kjenner og elsker, sier Kjersti Fløgstad, administrerende direktør for Nobels Fredssenter i en pressemelding.

Inkluderende læring

Tidligere i år inngikk Microsoft Norge og Nobels Fredssenter et samarbeid for å fremme dialog og fredsarbeid til et digitalt publikum.

MINECRAFT: Her er Nobels fredssenter gjenskapt i Minecraft. (Foto: Microsoft Norge)

– Vi i Microsoft Norge er stolte over det Nobels Fredssenter skaper sammen med Minecraft Education og Microsoft og vi gleder oss til det videre samarbeidet. Spillbasert læring diskriminerer ikke, den er inkluderende og trigger både kreativiteten og nysgjerrigheten til elevene. “Peace Builders” kan bidra til mange gode refleksjoner i klasserommet denne høsten, sier Kristine Dahl Steidel, administrerende direktør i Microsoft Norge.

Microsoft Norge har flere samarbeid om læringsspill med norske aktører, blant annet et spill der barn kan lære mer om Kim Friele og pride-paraden.