STORTINGET: Barn kan lære mer om Kim Friele og Pride-paraden med nytt undervisningspill fra Minecraft. (Foto: Microsoft Norge)
STORTINGET: Barn kan lære mer om Kim Friele og Pride-paraden med nytt undervisningspill fra Minecraft. (Foto: Microsoft Norge)

Microsoft Norge samarbeider om nytt undervisningsspill

I dag lanseres en helt ny Minecraft-verden hvor Stortinget blir dekket i regnbuens farger og elever kan lære mer om Kim Friele og Pride-paraden.

Publisert Sist oppdatert

Microsoft Norge ønsker å bidra med mer læringsressurser knyttet til skeiv kjærlighet og historien om skeives rettigheter og Pride i Norge. Spillet er utviklet i samarbeid mellom Microsoft Norge, Skogliv og organisasjonen Sex og Politikk. Før jul lanserte Microsoft et læringsspill om flere Nobelsvinnere.

Samtaler med lærere

Henriette Dolven er utdanningsansvarlig i Microsoft Norge og hun forteller at ideen til verdenen stammer fra samtaler med pedagoger som etterlyste relevant læringsmateriell for å skape samtaler om Pride sammen med barna.

– Vi i Microsoft har mye dialog med lærere på ulike klassetrinn, og tilbakemeldingene vi har fått er at det eksisterer svært lite læringsmateriell rundt Pride og det å være skeiv, forteller Dolven.

– Her tenkte vi at Microsoft, med sine unike undervisningsplattformer, kunne komme inn og være en bidragsyter for å spre kunnskap, og bidra til å fjerne stigma og fremme åpenhet rundt temaet.

Mangelvare i klasserommet

Den ideelle organisasjonen Sex og Politikk har over 11 års erfaring med utvikling av seksualitetsundervisning, og har stått for den pedagogiske delen i Minecraft-verdenen.

Vilde Senje er teamleder for seksualitetsundervisning hos Sex og Politikk, og forteller at læreplanen etter Kunnskapsløftet 2020 er god når det gjelder Pride og skeivhet. Men hun tror mangelen på undervisning i seksualitet på lærerutdanningene, gjør at lærere må basere undervisningen på egen kunnskap og egne refleksjoner.

– Dette kan være utfordrende. Dette er tematikk man skal føle seg trygg på. Mange er redd for å si noe feil eller fornærme noen. Den typen ressurs som vi har utviklet her er kjempeviktig for klasserom i Norge. Vår erfaring er at lærere ønsker kvalitetssikrede ressurser de kan bruke i undervisningen, og det er nettopp en slik ressurs vi tilbyr her, forteller Senje.