AVLYSTE: Mobile World Congress var først av de største til å avlyse årets arrangement i januar. Nå er det mange flere konferanser som må legge om planene sine. (Foto: Howard Sayer)

Mobile World Congress i Barcelona er avlyst

Mobile World Congress tar konsekvensen av at mange av bransjens giganter har trukket seg og avlyser nå hele årets messe.

Publisert Sist oppdatert

GSMA, som er arrangøren for Mobile World Congress, gikk onsdag ettermiddag ut med en uttalelse der arrangementet som skulle gått av stabelen i slutten av februar nå er avlyst. 

Begrunnelsen er enkel. I løpet av de to siste ukene har stadig flere av bransjens giganter trukket sin tilstedeværelse med henvisning til farene tilknyttet koronaviruset. Selskaper som Ericsson, Nokia Amazon, LG, Samsung og Ice i Norge er blant noen få av dem som har trukket seg.

Mobile World Congress trekker hvert år rundt 130 000 mennesker til Barcelona og med tanke på de farene som man opplever at koronaviruset bringer med seg når det kommer reisende fra hele verden, føler arrangøren, GSMA, at det sikreste har vært å avlyse hele arrangementet.