Foto: Apple

 .NET 8 med Aspire cloud-ready tools for Mac

Den nye "sky-stacken" som er bygd for å forenkle multi-cloud utvikling.

Publisert

Microsofts .NET 8 rammeverk for kryss-plattform utvikling for såvel Windows som Mac kom ut i november. Kjernen av .NET 8 tillater også utvikling for Linux. Og en gang til neste år kommer .NET 9.

En variant av dette rammeverket er .NET MAUI (Multi-platform App UI) som lar en utvikle (mobile) apper for både iOS og Android ved hjelp av Microsofts programmeringsspråk C#, en original og utbredt komponent i .NET.

Den kanskje store nyheten med .NET 8 er det sky-klare rammeverket og verktøyene som kalles for Aspire. Aspire er fremdeles under utvikling, og omtales som den nye "sky-stacken" som er bygd for å forenkle multi-cloud utvikling.

Aspire bruker også Blazor, en teknologi for web-apper på klientsiden. Blazor tillater app-utvikling i C# og HTML, og støtter nå også WebAssembly og hybrid-designer.

Samtidig som .NET 8 ble lansert for Windows kom det også en ny versjon av utviklingsverktøyet Visual Studio 17.8 for Windows. Tidligere fantes det en Mac-versjon av Visual Studio, men denne er nå avviklet. Microsoft satser fremdeles på Mac-utgaven av Visual Studio Code.

Installasjonspakken av .NET 8 for Mac finner du hos Microsoft her. Du kan også bruke Homebrew med den rette "formelen". Den nye versjonen støtter nå Apple Silicon.

Via AppleInsider