«BLÅLYSETATENE»: Nødnettet er kommunikasjonssystemet til alle nødetatene. Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) som eier, drifter og forvalter Nødnettet på vegne av Justis- og beredskapsdepartementet. (Illustrasjon: Istockphoto)

Nødnettet var nede flere steder i Sør-Norge

Helsevirksomhetene og brannvesenene var påvirket av bruddet.

Publisert Sist oppdatert

Nødnettet, kommunikasjonssystemet som alle «blålysetatene» bruker for kommunikasjon internt og seg imellom, er nede flere steder i landet, melder NTB. Det skal dreie seg om politidistriktene Øst, Sørøst og deler av Innlandet, skriver VG.

Ifølge avisen oppsto problemene i forbindelse med vedlikeholdsarbeid hos leverandøren. De jobber nå med feilretting, sier seksjonssjef Jørn Schelderup i politidirektoratet til VG.

Alle nødetater rammet

TV2 melder at nødnumrene 112 og 02800 fungerer som normalt, fordi backupløsninger har overtatt driften. Ifølge TV2 er det Innlandet, Østfold og Vestfold som er rammet.

Både helsevirksomhetene og brannvesenene er også påvirket av bruddet, men TV2 skriver at Helse Sør-Øst ikke har mottatt noen meldinger om at feilen har påvirket helsetjenestene til brukerne.